Philips haalt miljoenen contract binnen in VS

Het elektronicaconcern levert medische technologieën en adviesdiensten aan het Westchester Medical Center Health Network ter waarde van 500 miljoen dollar.

Trefwoorden: #gezondheidszorg, #medische technologie, #Philips, #Westchester Medical Center Health Network, #WMCHealth

Lees verder

nieuws

( Foto: Philips )

ENGINEERINGNET - Philips en Westchester Medical Center Health Network (WMCHealth) hebben vandaag een meerjarige samenwerking aangekondigd.

De overeenkomst is gericht op de transformatie en verbetering van de gezondheidszorg van miljoenen patiënten in de regio Hudson Valley in de staat New York.

Philips zal het medische centrum voorzien van een breed pakket aan adviesdiensten op klinisch en bedrijfstechnisch gebied. Daarnaast gaat Philips geavanceerde medische technologieën leveren, waaronder oplossingen op het gebied van beeldvorming, patiëntbewaking, telezorg en klinische IT.

De samenwerking heeft tot doel te herdefiniëren hoe het ziekenhuis kwaliteitszorg zal bieden binnen alle verschillende specialisaties, waaronder radiologie, cardiologie, neurologie, oncologie en pediatrie. Dit is van belang nu WMCHealth zich ontwikkelt van een academisch medisch centrum met één locatie naar een regionale zorgaanbieder met diverse vestigingen.

De overeenkomst maakt deel uit van de transformatie van WMCHealth naar de grootste aanbieder van geïntegreerde zorgoplossingen in de regio Hudson Valley. WMCHealth, met het hoofdkantoor in Valhalla in de staat New York, is een zorgaanbieder met in totaal 1.500 bedden verspreid over zeven ziekenhuizen, universiteitscampussen en andere locaties. Er wordt samengewerkt met zo’n 300 zorginstellingen.

Het vlaggenschip van de organisatie, Westchester Medical Center, is de enige regionale aanbieder van complexe medische en chirurgische ingrepen in een verzorgingsgebied dat ruim 15.000 vierkante kilometer beslaat en meer dan 3 miljoen inwoners telt.

Een gezamenlijk team van WMCHealth en Philips gaat ter plaatse werken aan een optimale inzet van medische technologie en de integratie van IT-middelen tot een uniform platform, waarmee de indrukwekkende klinische werkstromen van WMCHealth nog verder kunnen worden versterkt.

Met vroegtijdige en structurele toegang tot de nieuwste innovaties van Philips op het gebied van gezondheidstechnologie kan WMCHealth een maximale bijdrage leveren aan New York’s Delivery System Reform Incentive Payment (DSRIP), een programma dat het zorgstelsel wil hervormen door te herinvesteren in Medicaid.

Dit is een overheidsprogramma dat gezondheidszorg en financiële steun biedt aan ouderen en arme mensen. Het belangrijkste doel hiervan is het terugdringen van het aantal vermijdbare ziekenhuisopnames met 25% over een periode van vijf jaar.

Philips heeft steeds meer meerjarensamenwerkingen met ziekenhuizen. Binnen Nederland zijn er 9 grote partnerschappen.