• 19/06/2015

Toptec serie van Rittal overtuigt met productkwaliteit

SSS Electrotechnische Systeme kiest al voor de 500ste keer voor de outdoor schakelkasten van Rittal. Deze kasten waarborgen de hoogst mogelijke anti-corrosiegarantie.

Trefwoorden: #outdoor schakelkasten, #Rittal, #SSS Electrotechnische Systeme, #stroom- en spanningsomvormers, #Toptec, #transformatoren, #vermogen- en scheidingschakelaars

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De outdoor voedingssystemen van SSS worden ingezet in de 200 KV en 380 KV stations van het Amprion transport- en distributienetwerk.

De hierin voorziene primaire technieken (transformatoren, vermogen- en scheidingschakelaars, stroom- en spanningsomvormers) zijn door een uitgebreide outdoor bekabeling met de installatie in het gebouw verbonden.

Deze installatie bestaat o.a. uit I&C, telematica en 220 V gelijkstroom en 400 V wisselstroom hulpvoedingen. In de overgang tussen primaire en secundaire techniek worden kasten voorzien die bijdragen tot een reductie van de bekabelingskost en die zorgen voor procesmatige optimalisatie.

Sinds 2010 verplicht Amprion het gebruik van de Rittal Toptec outdoor schakelkasten. In samenwerking met SSS werd deze kast doorlopend verder ontwikkeld.

“Sinds vele jaren levert Rittal onze outdoor kasten en zorgt daarmee voor de best mogelijke bescherming tegen corrosie”, aldus Rudolf Scheeg van SSS Elektrotechnische Systeme. “Een vergelijkbare kast die een dergelijk kwaliteitslabel kan voorleggen, is er momenteel niet.”

Met de Toptec serie biedt Rittal een product dat op basis van de gebruikte grondstoffen een hoge anti-corrosiewaarborg garandeert. De bodemplaat, gebaseerd op het systeemplatform TS 8, is uit roestvrij staal vervaardigd.

De deuren, zijwanden en het dak zijn in aluminium uitgevoerd. De volledig dubbelwandige opbouw garandeert verder optimale klimatologische omstandigheden in de kast.

SSS ontwikkelde een systeem dat de autonomie van de outdoor kast garandeert, met focus op milieubewustheid en duurzaamheid. Met behulp van op het dak gemonteerde zonnepanelen kunnen de vitale functies van het systeem ook in geval van een storing gegarandeerd worden.

Zo zorgt de alternatief opgewekte energie er bijvoorbeeld voor dat de verluchting, de verwarming en de pompaandrijving van de kast blijven functioneren.


Vraag snel méér informatie via
de Direct Contact-service van Engineeringnet
" onclick="this.form.action='https://engineeringnet.be/infoaanvraag/DirectContactHome.asp?code=Toptec serie van Rittal overtuigt met productkwaliteit&EngnetId=14691';" style="font-size: 90%; width:140px; height: 30px;" type="submit">


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.