VITO werkt mee aan Europees onderzoeksproject ButaNext

VITO werkt al enkele jaren aan de optimalisering van bioprocessen voor de productie van butanol, o.a. gebruikt als biobrandstof. Nu stapt het mee in het Europese onderzoeksproject ButaNexT.

Trefwoorden: #biobrandstof, #biodiesel, #biomassa, #ButaNexT, #buthanol, #duurzame grondstof, #europa, #onderzoek, #onderzoeksproject, #VITO

Lees verder

research

( Foto: Leandro Maranghetti Lourenço - Wikimedia Commons )

ENGINEERINGNET.BE - Binnen dit Europees project zal VITO haar onderzoek van 1ste generatie suikers naar 2de generatie biomassastromen uitbreiden.

Nieuwe en verbeterde processen en technieken, op basis van de kosteneffectieve productie van biobutanol, zal een nieuwe generatie van goedkopere en milieuvriendelijkere biobrandstoffen voortbrengen.

Dat is het doel van het nieuwe project ButaNexT (Next Generation Biobutanol), dat in mei gelanceerd werd en gefinancierd wordt door de EU.

Tim Davies van Green Biologics, coördinator van ButaNext: “Ons project is ontworpen om de individuele fases in de process supply chain op labo- en pilootschaal te testen, te valideren en te optimaliseren om kosten-concurrerend biobutanol van drie soorten lignocellulose biomassa en afval te produceren. Het uiteindelijke resultaat zal bijdragen aan de Europese doelstelling van 10 % hernieuwbare transportbrandstoffen tegen 2020.”

Het samenwerkingsverband bestaat uit een multidisciplinair team, gevormd door vijf KMO’s, een grote onderneming en drie onderzoekscentra, gevestigd in vier Europese landen.

Samen zullen ze nieuwe technologieën ontwikkelen die de productiekosten van biobutanol terug zullen dringen door de diversificatie van duurzame grondstoffen, de verbetering van de conversieopbrengst en -efficiëntie, en een reductie van energiebehoeften en waterverbruik.

Op basis van het eindproduct zullen de experts uit het project de optimale mix van biobutanol, fossiele brandstoffen en conventionele biobrandstoffen (ethanol en biodiesel) definiëren om hun prestatiekenmerken te verbeteren voor verdere selectie en validatie van de meest veelbelovende mengsels voor gebruik in benzine- en dieselmotoren.