Nieuwe onderzoeksfaciliteit Genmab komt op Utrecht Science Park

Biotechbedrijf Genmab heeft voor de ontwikkeling en realisatie van haar nieuwe onderzoeksfaciliteit op het Utrecht Science Park een erfpachtovereenkomst getekend met de Universiteit Utrecht.

Trefwoorden: #geneeskunde, #Genmab, #kanker, #kankermedicijnen, #medicijnen, #onderzoek, #onderzoeksfaciliteit, #ontwikkeling, #Universiteit Utrecht, #Utrecht Science Park

Lees verder

Nieuws

( Foto: Genmab - © Lars Møller & Jeroen Bouman )

ENGINEERINGNET.NL - Genmab (ontwikkeling van nieuwe kankermedicijnen) is al meer dan 15 jaar een belangrijk onderdeel van het zeer sterke cluster van kankeronderzoek op het Utrecht Science Park.

Jan van de Winkel, CEO van Genmab: "De uitstekende infrastructuur op het Utrecht Science Park, de aanwezigheid van een sterke faculteit Geneeskunde en Diergeneeskunde, het Gemeenschappelijk Dierenlaboratorium, en de grote concentratie van excellente onderzoekers, studenten en aio’s binnen het Life Sciences terrein, gaf voor ons de doorslag om ons hier blijvend te vestigen."

Prof. dr. Hans Clevers, Hubrecht Instituut: “Het is mooi om te zien dat Genmab nu tot een robuust biotechbedrijf is uitgegroeid met de R&D-afdeling op het Utrecht Science Park.”

Voor Rob Pieters, lid Raad van Bestuur van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie, is het een goede ontwikkeling dat Genmab naar een nieuwe onderzoeksfaciliteit op het USP verhuist.

Genmab werkt aan de ontwikkeling van therapeutische antistoffen, met name voor de behandeling van kanker.

Deze antistoffen zijn uniek door hun bijzondere specificiteit voor tumorcellen en hun grote effectiviteit om deze te vernietigen.

Op dit moment ontwikkelt het samen met het farmaceutische bedrijf Janssen het antistofmedicijn Daratumumab tegen Multipel Myeloom (ziekte van Kahler), de tweede meest voorkomende vorm van bloedkanker in Europa.

Daarnaast wordt ook gewerkt aan vernieuwende technologieën voor nog effectievere antilichaam-producten.


(bron: Universiteit Utrecht)