Marco Croon nieuwe CEO Vinçotte

Op 1 september 2015 zal Marco Croon huidig CEO Roger Van Steenbergen opvolgen als CEO van Vinçotte. Hij moet de positie van Vinçotte in België versterken.

Trefwoorden: #audits, #CEO, #controleorganisme, #controles, #inspecties, #Marco Croon, #Roger Van Steenbergen, #Vinçotte

Lees verder

personalia

( Foto: Vinçotte - Marco Croon )

ENGINEERINGNET.BE - Marco Croon (50 jaar) is sinds 2010 de CEO van de Belgische onderneming ACV International

Croon studeerde af aan de VUB als burgerlijk ingenieur en werkte als adviseur voor McKinsey. Hij telt ruim 15 jaar ervaring aan het hoofd van internationale ondernemingen, waaronder onder meer ABB en Diamant Boart.

Hij is goed thuis in fusie- en overnameprocessen en is een bekende in de industriële wereld. Daarom heeft hij het ideale profiel om Vinçotte verder uit te bouwen in België en de wereld.

Luc Lallemand, voorzitter van de raad van bestuur van Vinçotte: "Met de komst van een praktijkgericht man zoals Marco Croon willen we onze groei in het buitenland consolideren en de positie in België versterken."


ACHTERGROND
Vinçotte voert inspecties, controles en audits uit op installaties, systemen en productieprocessen om hun kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid te waarborgen. Het bedrijf behoort tot de grootste controleorganisaties in de eurozone.

De bedrijfsafdelingen verlenen hun diensten in allerlei domeinen zoals energie, chemie, metallurgie, vastgoed, de auto-industrie, staalindustrie, voedingssector, leefmilieu, gezondheid, …

Er worden ongeveer 2.800 medewerkers tewerk gesteld, waarvan 1.700 in België.