RDM Rotterdam opende Internet of Things-lab

Bij RDM Makerspace is het eerste Internet of Things Lab geopend, onderdeel van de Internet of Things Academy. Dit is een initiatief van KPN en RDM Makerspace.

Trefwoorden: #Internet of Things, #IoT, #prototype, #RDM Campus, #RDM Makerspace, #RDM Rotterdam, #Rotterdam, #Smartcart

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.NL - Dit initiatief is opgezet om Nederland kennis te laten maken met Internet of Things (IoT).

Simpel gezegd worden met IoT ‘dingen’ aan internet verbonden om processen te optimaliseren en nieuwe businessmodellen te creëren.

Met het eerste Internet of Things Lab slaan KPN en RDM Makerspace de handen ineen om bedrijven, developers en studenten op RDM Rotterdam toegang te geven tot prototypefaciliteiten om hun IoT-oplossing in elkaar te hacken.

Het eerste prototype is al een feit. In samenwerking met de medewerkers van schoonmaakbedrijf Vebego is de Smartcart ontwikkeld, een concept voor een slimme schoonmaakkar. Na een workshop van één dag is er voor Vebego direct een nieuw businessmodel ontstaan.

Een ander onderdeel van de Internet of Things Academy is de IoT Challenge. Developers uit heel Nederland worden uitgedaagd om een IoT-oplossing te prototypen voor een organisatie.

Op dinsdag 30 juni was de spannende finale van de Fokker Smart Factory Challenge op RDM Rotterdam.

Ming Chan, zelf zeer actief lid van RDM Makerspace, mocht de prijs van 10.000 euro in ontvangst nemen voor het verder doorontwikkelen van zijn prototype.

Ook in de haven van Rotterdam liggen er voldoende kansen om processen te optimaliseren met Internet of Things. Ook bij het Havenbedrijf Rotterdam worden de mogelijkheden onderzocht. (bron en foto: RDM Rotterdam)