Bekende Amerikaanse incubator vestigt zich in Rotterdam

Het Cambridge Innovation Center (CIC) helpt startende bedrijven zich te ontwikkelen en heeft een gerenommeerde reputatie doordat zij onder andere aan de wieg stonden van Android.

Trefwoorden: #android, #Cambridge Innovation Center, #GreatPoint Energy, #Het Groot Handelsgebouw, #incubator, #startende bedrijven, #starters

Lees verder

nieuws

( Foto: screen YouTube - CIC )

ENGINEERINGNET.NL - Het Groot Handelsgebouw, gelegen naast het Centraal Station in Rotterdam, wordt de eerste Europese vestiging van CIC.

De Rotterdamse wethouder voor economie, Maarten Struijvenberg, stelt dat dit veel banen gaat opleveren. Het is de ontbrekende schakel in de economische ontwikkeling van de stad, aldus de wethouder.

Het Amerikaanse bedrijf huisvest starters en helpt hen zich verder te ontwikkelen. CIC heeft onder meer Google-dochter Android en GreatPoint Energy, dat gas maakt uit kolen en aardolie, helpen op te starten. Dit trekt bedrijven aan die de nieuwe technologische innovaties willen overnemen en andere durfinvesteerders.

CIC wil de komende jaren ruim 550 bedrijven gaan huisvesten in het pand. Nederlandse bedrijven die in kleinere steden nu aan het opstarten zijn, kunnen via CIC in Rotterdam internationaal hun slag gaan slaan.

De Rotterdamse vestiging is de eerste buitenlandse tak van CIC. Volgende maand gaan de deuren al open voor de eerste bedrijven en begin 2016 is de officiële opening.