Softwarebedrijf VisionWaves overgenomen door IFS

IFS heeft een overeenkomst gesloten met de eigenaren van VisionWaves en koopt 100% van de aandelen van het bedrijf. De aankoopsom wordt cash betaald.

Trefwoorden: #IFS, #modelgedreven top-down methodologie, #operational intelligence software, #overname, #software, #sofwarebedrijf, #VisionWaves

Lees verder

Nieuws

( Foto: VisionWaves )

ENGINEERINGNET.NL - VisionWaves levert operational intelligence software, die klanten helpt hun strategieën sneller te realiseren en hun bedrijfsprestaties te verbeteren.

De modelgedreven top-down methodologie voorziet managers en beleidsmakers niet alleen van een helder, realtime inzicht in hun zakelijke prestaties, maar stelt hen ook in staat actie te ondernemen en de ondernemings- en bedrijfsmodellen voortdurend te verbeteren.

VisionWaves werd opgericht in 2000. Het bedrijf, bestaande uit 30 werknemers, heeft het hoofdkantoor in Zeist en een verkoopkantoor in de Verenigde Staten.

De firma behaalde een omzet van 4,9 miljoen euro en een geschatte EBITDA-marge van 17% (in de laatste twaalf maanden tot en met mei 2015, niet-gecontroleerd).

Het bedrijf heeft zijn oplossingen succesvol geïmplementeerd bij grote multinationals in de volgende sectoren: luchtvaart en defensie, transport, mijnbouw, bouw, energie- en nutssector, publieke sector, financiële sector en gezondheidszorg.

Alastair Sorbie, CEO van IFS, zegt: “Deze aankoop sluit aan bij onze strategie om te groeien door te investeren in een van de snelst groeiende sectoren voor enterprise applicaties.”