Orthopedische schoenenfabrikant opent nieuwe fabriek in Portugal

Het Nijmeegse bedrijf NIMCO voert diverse innovaties door in hun schoenen en de productiemethode, zoals gepatenteerd stretchleer en 3D printen aan de hand van scans.

Trefwoorden: #3D printen, #Ippon-ba geta, #NIMCO, #NIMweegse COmbinatie, #Orthopedie, #Orthopedische schoenenfabrikant, #schoenenfabrikant, #stretchleer, #Xsensible Stretchwalker

Lees verder

nieuws

( Foto: NIMCO )

ENGINEERINGNET.NL - Het 111 jaar oude NIMCO is gespecialiseerd in comfort- en orthopedische schoenen en maakt de laatste jaren een gestage groei door.

Het bedrijf is gaan werken met een online systeem waarmee winkeliers heel snel over de gewenste schoen kunnen beschikken, aldus NIMCO CEO Max Krol uit. 'Zo beperken we het kapitaalbeslag en het investeringsrisico en ontstaat er een financieel gezonde samenwerking.'

Max Krol is na zijn vader, opa en overgrootvader de vierde generatie, samen met zijn twee broers, die aan het hoofd van de NIMweegse COmbinatie staat.

Om met comfortschoenen een grotere markt aan te spreken werd de Xsensible 'Stretchwalker' sneaker ontwikkeld. Deze is voorzien van twee door NIMCO zelf ontwikkelde technologieën en heeft een sportievere uitstraling.

De schoen is met een partner in Japan ontwikkeld en heeft een zool die is gebaseerd op de Japanse sandaal Ippon-ba geta, die oorspronkelijk was voorzien van een enorme houten hak in het midden van de zool en de harmonie tussen mens en natuur symboliseert. Het blokje onder de Xsensible Stretchwalker zorgt ook voor een natuurlijke balans, maar dan minder opvallend.

De Xsensible Stretchwalker is gemaakt van gepatenteerd Xsensible Stretchleer en wordt geleverd in uiteenlopende kleuren. NIMCO verwacht positieve resultaten op de Amerikaanse markt omdat hier de vraag naar gezonde en trendy comfortschoenen stijgende is.

NIMCO laat momenteel een nieuwe fabriek bouwen, opnieuw in Portugal. 'In Portugal is het maken van comfortschoenen een ambacht en alleen hier vinden we de vakmensen die dit soort maatwerk kunnen leveren,' legt Max Krol uit.

'In de nieuwe fabriek kunnen we de nieuwste technieken implementeren, zoals 3D printen.' De orthopedische producten kunnen eenvoudiger internationaal afgezet worden dankzij scan technologieën.

In de huidige fabriek in Portugal, gelegen in de regio Porto, werken zo'n 110 medewerkers die gespecialiseerd zijn in het maken en ontwikkelen van orthopedische schoenen. Het hoofdkantoor van NIMCO is gevestigd in een kasteel op het groene landgoed De Wijchert.

Hier werken zo'n 20 mensen die zich dagelijks bezig houden met R&D, inkoop en marketing.