Vlaamse deelnemers aan Europese Finale ClimateLaunchpad verkozen

Eind juni vond de nationale finale plaats van ClimateLaunchpad België. 7 teams stelden hun cleantech-idee om klimaatverandering aan te pakken voor. 3 van hun gaan nu naar de Europese finale.

Trefwoorden: #bootcamp, #C02 Electro Refinery, #cleantech, #Climate-KIC Accelerator programma, #ClimateLaunchpad, #GreenTech Recovery, #SolFoGel, #VITO

Lees verder

nieuws

( Foto: C02 Electro Refinery )

ENGINEERINGNET.BE - De 6-koppige jury (met expertise in innovatie, ondernemerschap, duurzaamheid en venture capital) selecteerde de 3 beste teams die België gaan vertegenwoordigen tijdens de Europese finale op 4 september in Amsterdam.

De top 10 teams in de Europese finale winnen directe toegang tot het Climate-KIC Accelerator programma, de 18 maanden durende real life business school.

De winnaar van de Europese finale ontvangt 10.000 euro, de runner up krijgt 5.000 euro en de derde wint 2.500 euro.

De Belgische top 3 (alle 3 uit Vlaanderen) ziet er als volgt uit:

  1. C02 Electro Refinery: Deepak Pant, Yolanda Alvarez Gallego & Metin Bulut
  2. SolFoGel: Peter Cauwenberg & Lies Eykens
  3. GreenTech Recovery: Bart Michielsen, Vesna Middelkoop & Lidia Protasova

De organisatie van het Belgische luik van ClimateLaunchpad kadert in de versterkte focus van VITO op het stimuleren van ondernemerschap in de cleantechsector in Vlaanderen.

In de sectoren biotech en ICTech heeft Vlaanderen de voorbije jaren heel wat succesvolle start-ups gekend.

Het is de hoogste tijd dat ook de cleantech volgt, want ook daar is nog heel wat werk aan de winkel om de toekomst van onze maatschappij te verzekeren.