Philips opent onderzoekscentrum voor City Farming

Het elektronicaconcern gaat op de High Tech Campus in Eindhoven, onderzoek doen naar LED-verlichting voor het jaarrond telen van gezonde en smakelijke groenten en het vergroten van de oogst.

Trefwoorden: #City Farming, #GrowWise, #High Tech Campus, #LED-verlichting, #onderzoekscentrum, #Philips

Lees verder

nieuws

( Foto: Philips )

ENGINEERINGNET.NL - Het City Farming onderzoekscentrum heeft de naam GrowWise gekregen.

De nieuwe faciliteit van 234 m², één van de grootste ter wereld, concentreert het onderzoek op het optimaliseren van teeltrecepten qua licht voor bladgroenten, aardbeien en kruiden. Andere onderzoeksterreinen betreffen het binnen telen van gewassen die rijker zijn aan koolhydraten, zoals aardappelen en tarwe.

Het Philips City Farming onderzoekscentrum pakt een aantal maatschappelijke trends en zorgen aan. Mensen zijn zich in toenemende mate bewust van de manier waarop het voedsel dat we eten geteeld wordt, het effect daarvan op onze planeet en de afstand die het moet overbruggen van boerderij naar bord.

Daarnaast wordt voorzien dat er nieuwe manieren van voedselproductie nodig zijn om te kunnen voldoen aan de toenemende druk op de voedselvoorziening voor de wereld.

Onderzoek van de VN voorspelt dat de wereldbevolking in in 2050 met nog eens 2,3 miljard mensen gegroeid zal zijn en dat 66% van alle wereldburgers dan in steden zal wonen. Intussen is 80% van de voor landbouw geschikte grond op aarde al in gebruik.

Philips meent dat dit het moment is voor de innovatie van nieuwe teelttechnologieën die het mogelijk maken planten te telen zonder zonlicht in binnenomgevingen dichtbij of in steden. Philips heeft al een aantal stadsboerderijen ingericht, zoals de GreenSense in Chicago.

Het onderzoekscentrum is een schone en steriele omgeving die hermetisch is afgesloten van natuurlijk licht en lucht, wat volledig gecontroleerde teeltomstandigheden mogelijk maakt. Elke ruimte, in totaal zijn er acht klimaatruimten, is uitgerust met vierlaags gemechaniseerde plantenrekken, wat resulteert in een totaal teeltoppervlak van 234 m².

In elke plantenlaag van de faciliteit zijn Philips GreenPower LED-armaturen geïnstalleerd die blauwe, rode en ver-rode LED's bevatten; deze zijn specifiek ontworpen en gespecificeerd voor het telen van gewassen en maken een fijnafstemming mogelijk voor een lichtbehandeling op maat. LED's zijn zeer energie-efficiënt en produceren minder warmte.

Dit betekent lagere temperaturen, en daardoor kunnen ze dichter bij de planten geplaatst en optimaal gepositioneerd worden om een complete en gelijkmatige belichting van de plant te verzekeren.

Het eindresultaat is beter smakende producten, geteeld op een duurzamere manier en zonder de noodzaak om pesticiden te gebruiken.