Cisco wordt netwerkpartner van Schneider Electric

Netwerkspecialist Cisco heeft een akkoord gesloten met het Franse Schneider Electric. "We gaan onze krachten bundelen om flexibeler regelsysteemnetwerken te ontwikkelen".

Trefwoorden: #capp, #cisco, #energie, #netwerk, #procescontrole, #schneider electric

Lees verder

Nieuws

( Foto: Schneider Electric )

ENGINEERINGNET - In de praktijk treedt het Amerikaanse Cisco toe tot het Collaborative Automation Partner Program (CAPP) van de Fransen. Daardoor creëren de Amerikanen een extra verkoopkanaal, goed voor klanten in meer dan 200 landen.

Maar de samenwerking gaat verder dan een gewone verkoopsovereenkomst. Het Collaborative Automation Partner Program van Schneider Electric bundelt technologiepartners die bijdragen de ontwikkeling door Schneider Electric van allerlei energie- en procescontrolesystemen.

Dat betekent dat de deelnemers aan het programma er zich toe verbinden hun technologie af te stemmen op die van Schneider, en omgekeerd. Een verregaande, 'flexibele' vorm van integratie van procescontrole 'in the field' en netwerktechnologie, dus.

En Cisco is uiteraard niet meteen een kleine marktpartij. Net als Schneider Electric zelf overigens, dat door de overname van Invensys (inclusief Foxboro) in 2013 een technische speler met mondiale allures is geworden.

Het CAPP-programma - met intussen meer dan 40 partnerondernemingen - is in niet minder dan 130 landen aanwezig en omvat meer dan 200 partnerproducten die in de automatiseringsoplossingen van Schneider Electric werden geïntegreerd.

Heel wat klanten van Schneider Electric maken naar verluidt al gebruik van de netwerktechnologie van Cisco

Sommige IT-departementen leggen hun ondernemingen en industriële netwerken de technologie zelfs als standaard op.


ACHTERGROND
Een recente klantencasus illustreert de toegevoegde waarde van dit partnerschap voor gemeenschappelijke industriële klanten. Een belangrijke ontginner van metallurgische steenkool in het Bowenbekken van het Australische Queensland, opteerde voor zijn nieuwe vestiging waar metallurgische steenkool voor de staalindustrie wordt geproduceerd voor de technologie van Schneider Electric.

De site die eind 2014 werd opgestart en werd opgevat als een van de productiefste, meest duurzame en rendabelste metallurgische steenkoolmijnen ter wereld, berust grotendeels op de technologieën van Cisco en Schneider Electric – terwijl de systemen van Schneider Electric instaan voor de controle van de vaste installatie neemt de technologie van Cisco het procescontrolenetwerk voor haar rekening.