• 07/08/2015

Nieuwe grote ontploffingsveilige W22X-motoren voor zwaar werk

WEG heeft aan zijn W22X-gamma een groter model toegevoegd met een IEC 800-frame om tegemoet te komen aan de eisen van de zwaarste, energie-intensieve toepassingen in de olie- en gasindustrie.

Trefwoorden: #gas-industrie, #IEC 800-frame, #motoren, #olie-industrie, #ontploffingsveilig, #W22X-motoren, #WEG Benelux

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Deze motoren met nieuwe framegrootte werden ontwikkeld voor midden- en hoogspanningsapplicaties en leveren uitstekende prestaties met een rendement tot  97,4%.

Hun onderhouds- en exploitatiekosten zijn laag en daardoor zijn ze uitermate geschikt voor gebruik in ongunstige omgevingen die een hoge bedrijfszekerheid en een grote robuustheid vereisen, zonder dat hierbij afbreuk wordt gedaan aan het energierendement.

Het hoge rendement van deze motor is onder meer te danken aan het gloednieuwe, kokervormige koelsysteem van roestvrij staal (IEC 60034-6 IC511) dat voor een optimale luchtstroom zorgt en een maximale koelcapaciteit levert in de stator, de rotor en de kritische componenten zoals de motorlagers.

Daarnaast bevorderen de aërodynamisch ontworpen ventilatoren en ventilatordeksels de productie van een efficiënte luchtstroom bij een zo laag mogelijk geluidsniveau. Ook hot spots worden vermeden door een gelijkmatige verdeling van de temperatuur over het volledige frame. Dit staat borg voor betrouwbare en hoge prestaties over een lange levensduur.

De W22X 800-motoren bieden de gebruiker een ultieme flexibiliteit door de vele beschikbare montageopties, inclusief een IM B3-bevestiging als standaard met daarbij tal van assemblage/klemmenblokopstellingen en een gelast, torsie-bestendig stalen frame met beschermingsklasse IP55 en brede, geïntegreerde montagevoeten.

Dankzij de robuuste behuizing kunnen de ontploffingsveilige motoren gebruikt worden in de meest veeleisende toepassingen en wordt hierbij het trillings- en geluidsniveau tot een minimum herleid.

De W22X 800-motor is beschikbaar in een versie met 2, 4, 6 en 8 polen, met alternatieve snelheden die op aanvraag verkrijgbaar zijn. Het vermogensbereik varieert van 2 tot 5,6 MW met een voedingsspanning van 6,6 tot 11 kV bij 50 of 60 Hz.

Motoren van deze omvang worden normaal gezien op maat gemaakt, maar WEG brengt nu een standaardproduct op de markt dat kan worden uitgebreid met tal van optionele modules om in te spelen op de stijgende vraag.

De motor kan dus gemakkelijk worden aangepast en geoptimaliseerd voor individuele toepassingen. Hij is daarenboven perfect inzetbaar bij verschillende omgevingstemperaturen (-55°C tot +60°C),  en kan uitgerust worden met diverse beveiligingsapparatuur (overspanningsafleiders, condensatoren, omvormers), klemmenblokken (aantal, positie en type), beschermingsklassen (IP56, IP65 of IP66) en regelaandrijvingen.

'WEG wil de bedrijven die werkzaam zijn in de olie- en gasindustrie en in de mijnbouw helpen bij het verhogen van hun bedrijfszekerheid en hun energierendement en daarbij ook hun onderhouds- en exploitatiekosten verminderen', zegt Marek Lukaszczyk, WEG-marketingmanager voor Europa en het Midden-Oosten.

'De nieuwe W22X 800-motoren zijn de recentste uitbreiding van ons W22X-gamma van ontploffingsveilige motoren, die ontwikkeld werden om te beantwoorden aan de meest veeleisende applicaties, zonder compromis op het vlak van energierendement.'

De volledige W22X-productlijn van WEG is wereldwijd beschikbaar en is volledig conform de belangrijkste internationale normen. Zo heeft de huidige W22X 800 bijvoorbeeld een ATEX- en IEC Ex-certificaat voor Ex d(e) IIB T4 Gb, voor mijnbouw (Groep I) en voor geleidende stofdeeltjes (Groep III).

De certificering voor Ex d(e) IIC T4 Gb is lopende en daarnaast zijn er regionale certificaten voor GOST, CCOE en INMETRO. Met het brede W22X-gamma, beschikbaar in framegroottes van IEC 71 tot IEC 800, heeft WEG de ideale ontploffingsveilige motoroplossing voor elke situatie, gaande van gasleidingen in het noordpoolgebied tot boorinstallaties in de warmste streken van de Grote Arabische Woestijn.


Vraag snel méér informatie over dit product via
de Direct Contact-service van Engineeringnet
" onclick="this.form.action='https://engineeringnet.be/infoaanvraag/DirectContactHome.asp?code=Nieuwe grote ontploffingsveilige W22X-motoren voor zwaar werk&EngnetId=14897';" style="font-size: 90%; width:140px; height: 30px;" type="submit">


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.