SAP Forum 2015 in teken van ’Discover Simple’ (+video)

1300 professionals. Dat is het aantal deelnemers dat SAP Belux verwacht voor zijn forum over innovatie. Met als centrale spil - uiteraard - SAP HANA.

Trefwoorden: #hana, #sap, #sap belux, #sap forum, #sap hana, #sap hana cloud

Lees verder

Opleiding

( Foto: YouTube / SAP )

ENGINEERINGNET.BE - Voor SAP is het forum de kans bij uitstek om zijn schare van klanten en consultants een extra boost te geven. Vooral nu het alle zeilen heeft bijgezet om van SAP HANA (Cloud) de centrale spil van zijn strategie te maken.

Dat illustreert de onderneming aan de hand van een vijftigtal sessies en casestudies, verzorgd door eigen mensen en externe consultants. Inclusief ‘live' demonstraties die inhaken op actuele thema’s zoals het Internet of Things, cloud, big data en geavanceerde data-analysetools.

Enkele voorbeelden. Een intelligente drankautomaat die op een innovatieve manier inspeelt op consumptie? Hoe de Duitse voetbalbond SAP inschakelde om de prestaties van de Mannschaft te analyseren tijdens het afgelopen WK voetbal in Brazilië? SAP gebruiken om op basis van complexe analyses als amateurgolfer je drive op punt te stellen?

Zo pakt ook BMW er uit met zijn i8 Connected Car. Deze sportwagen maakt gebruik van apps en services en is het resultaat van een samenwerking met SAP. In het researchproject ‘Virtual Marketplace of the Future’ hertekenden beide bedrijven de manier waarop een wagen interageert met zijn omgeving. Op basis van zijn persoonlijke voorkeuren en de ingegeven bestemming krijgt de bestuurder in realtime aanbiedingen op maat voorgeschoteld.

Ruim 1.000 professionals bevestigden tot nu toe hun deelname, laat de leverancier weten. "We verwachten uiteindelijk af te klokken op 1.300".

“Deze innovatieve oplossingen zijn stuk voor stuk geschoeid op de leest van het SAP HANA Cloud Platform”, legt Patrick Van Deven, Managing Director SAP Belgium & Luxemburg, uit.

“De digitale revolutie heeft een impact op alle aspecten van een bedrijf, ongeacht de afdeling waar je werkt of de sector waarin je bedrijf aan de slag is. Bedrijven zullen zich moeten aanpassen. Door – in alle eenvoud – te innoveren en te evolueren, en door prestaties nauwkeurig te meten”.