Investeringsmaatschappij Egeria neemt Imtech Traffic & Infra over

Deze divisie van het failliet verklaarde installatiebedrijf Imtech is vooral gericht op het construeren van verkeerssystemen op de weg en bij het spoor, op luchthavens en in tunnels.

Trefwoorden: #Autoriteit Consument & Markt, #Egeria, #faillissement, #Imtech Traffic & Infra, #installatiebedrijf, #Investeringsmaatschappij, #overname, #verkeerssystemen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Imtech Traffic & Infra )

ENGINEERINGNET - Imtech Traffic & Infra kende vorig jaar een omzet van 387 miljoen euro, wat een stuk minder was dan in 2013.

Het bedrijf maakt onder meer stoplichten en matrixborden en is actief in Scandinavië, Engeland, Ierland en de Benelux. Er werken circa 2.000 mensen bij het bedrijf, waarvan de helft in Nederland. Met de verkoop is deze werkgelegenheid veilig gesteld.

Investeerder Egeria is deels in handen van de familie Brenninckmeijer, de eigenaren van C&A, en behorend tot de rijkste families van Nederland. Er zijn geen financiële details over de voorgenomen overname bekend gemaakt.

De overname van Traffic & Infra levert 39 miljoen euro op voor de betalingen aan handelscrediteuren. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet nog toestemming voor de overname geven. De ACM onderzoekt of zo'n overname de mededinging niet schaadt.

Ook is er een naderend akkoord over de overname van werkmaatschappij Marine met de potentiële kopers, Pon Holding en Parcom Capital. De curatoren verwachten dat verschillende onderdelen van de divisie Imtech Benelux ook binnenkort worden verkocht.