Actemium richt wedstrijd in om technisch talent te ontmoeten

“Deze wedstrijd is voor ons een geweldige gelegenheid om in contact voor HBO-studenten engineering en hen kennis te laten maken met ons werk”, aldus automatiseerder Actemium.

Trefwoorden: #actemium, #award, #Cito, #HBO, #IFM, #Novotek, #Phoenix Contact, #Proleit, #Rockwell Automation, #Schneider Electric, #SEW-Eurodrive, #Siemens, #student, #wedstrijd

Lees verder

HR

( Foto: Actemium )

ENGINEERINGNET.NL - Veel organisaties hebben moeite met het vinden en binden van – met name - technisch personeel. Ze ontplooien daarom voortdurend initiatieven om de instroom van jonge talenten te bevorderen en zich te onderscheiden van de concurrentie.

Eén van deze initiatieven is de Automation Award van het industriële automatiseringsbedrijf Actemium, die uitgereikt wordt op donderdag 15 oktober 2015. Tijdens deze wedstrijd lossen de deelnemers in teamverband verschillende automatiseringsvragen op.

Dat gebeurt in en rond het Edulab, het praktijklokaal van Actemium in Veghel dat het hele jaar door dienst doet als proeftuin voor een nieuwe lichting specialisten.

Coördinator Martin van Malten vertelt: “We organiseren de wedstrijd nu alweer voor het achtste jaar op rij. Het is ontzettend leuk om in de praktijk te laten zien hoe veelzijdig het werken bij een technisch bedrijf kan zijn".

Het event levert de inrichter concreet resultaat op. “We zien een aantal deelnemers terug als stagiair of afstudeerder. En een groot deel daarvan gaat uiteindelijk ook daadwerkelijk bij ons aan de slag”.

De opdrachten worden bedacht en begeleid door automatiseringsbedrijven waarmee Actemium al jarenlang nauw samenwerkt. Dit jaar zijn dat Proleit, SEW-Eurodrive, Cito Benelux/Phoenix Contact, Novotek, Rockwell Automation, Siemens, Schneider Electric, It’s Me ES Elektro en IFM.

De jury die de prestaties van de teams beoordeelt bestaat uit klanten. “Samenwerking is een essentieel onderdeel van de wedstrijd én een randvoorwaarde voor de organisatie ervan”, onderstreept Martin van Malten.

“Met hulp van onze partners lukt het elk jaar weer om een mooi programma neer te zetten. Ook dat is teamwork.”


ACHTERGROND
Scholen en bedrijven hebben elkaar nodig en dat leidt zo nu en dan tot mooie initiatieven, zoals het Edulab. In dit praktijklokaal stelt Actemium technische faciliteiten beschikbaar om kennis uit te wisselen en jongeren enthousiast te maken voor een carrière in de techniek. Scholieren en studenten krijgen hier de kans te werken met diverse industriële installaties en systemen.