Verder Groep lijft Britse Fullwood Packo volledig in

Nederlandse Verder Groep neemt het 230 jaar oude Britse bedrijf Fullwood Packo over, een expert in melkmachines en -systemen. "Operationeel verandert er niets".

Trefwoorden: #fullwood, #fullwood packo, #melkmachine, #packo, #pomp, #verder groep, #vleuten

Lees verder

Nieuws

( Foto: Verder )

ENGINEERINGNET - Een belangrijke strategische stap voor de Verder Group uit Vleuten: het neemt het 230 jaar oude Britse Fullwood Packo over.

Het 600 man sterke Fullwood Packo is opgericht in 1785, en groeide geleidelijk uit van handelsonderneming tot industriële fabrikant en invoerder van machines.

De groep is actief in drie sectoren: melkmachines en componenten, overkoepeld onder de naam Fullwood, naast melkkoeltanks en RVS-toestellen, systemen en componenten voor de farmaceutische- en de voedingsindustrie. In deze sectoren is Packo gespecialiseerd.

De hele groep telt 12 eigen bedrijven, verspreid over Europa, Mexico en China. In België heeft Packo (Inox) twee vestigingen: in Zedelgem en Diksmuide, waar zo'n 270 mensen werken.

Verder Group van zijn kant is opgericht in 1959. Het bestaat uit twee afdelingen - Liquids (industriële pompen) en Scientific (laboratoriummachines) - en heeft een commerciële aanwezigheid in 20 landen.

Voor welk bedrag de holding R.J. Fullwood & Bland Ltd van de familie Lancaster van de hand doet, is niet duidelijk. De holding was de voorbije 77 jaar eigenaar van Fullwood Packo. Wel staat vast dat de hele Verder-organisatie na de overname zo'n 1500 personeelsleden telt

Verder wil naar eigen zeggen vooral "zijn positie versterken in hygiënische en voedselverwerkende procestoepassingen, evenals in de sector van de industriële pompen".

"Daarnaast creëert het een strategische kans voor Pindustry, de beleggingsmaatschappij van Verder, om in te treden in de sector van de melksystemen dankzij de technologische kennis van Fullwood en haar sterke positie op de Europese markt".

Pindustry is nauw verbonden met de Verder Group en investeert in bedrijven van de Benelux, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, die innovatieve industriële producten ontwikkelen.

Het nieuwe aandeelhouderschap van de Verder Groep ging in op 4 augustus 2015, terwijl er operationeel niets wijzigt.