1.100 jobs bedreigd door structurele besparingen bij chemiereus DSM

Koninklijke DSM heeft vandaag wijzigingen aan zijn organisatiemodel en manier van werken aangekondigd. Naast besparingen leidt dit onvermijdelijk ook tot banenverlies.

Trefwoorden: #banenverlies, #besparingen, #DSM, #Feike Sijbesma, #herstructurering

Lees verder

HR

( Foto: DSM )

ENGINEERINGNET.NL - Het gevolg van dit nieuwe organisatiemodel is een vermindering met circa 900-1100 werknemers, waarvan ongeveer de helft in Nederland.

Dit en de andere maatregelen moeten een structurele besparing van 125-150 miljoen euro opleveren. De eenmalige herstructureringskosten, inclusief afvloeiingskosten, worden geschat op 150-175 miljoen euro.

Daarnaast gaat DSM ook zijn managementstructuur versterken met de oprichting van een Executive Committee, dat snellere strategische afstemming en operationele uitvoering mogelijk maakt.

Feike Sijbesma, CEO/Voorzitter van de Raad van Bestuur van Koninklijke DSM: “In een toenemend wereldwijde en snelle zakelijke omgeving moeten we ons organizational en operating model aanpassen om zo onze klanten nog beter te kunnen bedienen.”

Dit nieuwe organisatiemodel treft alle afdelingen alsook de regionale centra. Verder wil het bedrijf in de grote R&D-centra wereldwijd efficiëntiemaatregelen invoeren.

De uitvoering van deze plannen moet tegen eind 2017 volledig gerealiseerd worden.