Zalando wil naar Europees techteam van 2.000 IT-ontwikkelaars

E-tailer opent in Helsinki tweede technologiehub buiten Duitsland. Dat brengt het techteam op ruim 800 ontwikkelaars. "Tegen eind van 2016 moeten dat er 2.000 zijn".

Trefwoorden: #e-commerce, #IT, #mobiel, #mode, #modeplatform, #ontwikkelaar, #zalando

Lees verder

Nieuws

( Foto: Zalando )

ENGINEERINGNET - Het online modeplatform Zalando opende gisteren in Helsinki een gloednieuwe technologiehub. Die krijgt het ontwikkelen van consumentenproducten zoals mode-apps als voornaamste opdracht.

Eerder dit jaar opende Zalando al het Fashion Insights Center in Dublin. In Ierland ligt de focus op onderzoek op het gebied van deep data en engineering. Dit is gekoppeld aan R&D om een real-time insight platform rondom mode te ontwikkelen.

“De mobiele trend zet de wereld van mode en e-commerce volledig op zijn kop en mobiele apparaten worden niet alleen gebruikt om simpelweg online te shoppen", aldus Philipp Erler, SVP Technology bij Zalando.

"Het aantal mobiele bezoeken aan onze webshop ligt met 57% inmiddels al hoger dan het aantal bezoeken via desktop. Daarom investeren we sterk in onze mobiele capaciteiten”.

In totaal bestaat het technologieteam inmiddels uit ruim 800 medewerkers. Aan het begin van dit jaar waren dit er nog ongeveer 500. Bijna 750 mensen die op de techafdeling werken doen dit vanuit het hoofdkantoor in Berlijn.

“We profiteren van de technologie-boom in Berlijn. Ons kantoor in het hart van de Europese techindustrie is onze belangrijkste motor voor het werven van topontwikkelaars,” stelt Erler. “Tegen het eind van 2016 willen we meer dan 2.000 ontwikkelaars aan het werk hebben".

Wat Zalando biedt, zal IT'ers alvast als muziek in de oren klinken: "Onze ontwikkelaars mogen beslissingen nemen zonder dat hiervoor een managementteam nodig is". Het platform omarmt daarvoor wat het 'Radical Agility' noemt: Purpose, Autonomy, Mastery en Trust.

"Door de werken met deze vier basisprincipes kunnen we nieuwe ideeën snel implementeren binnen een zeer professionele infrastructuur die de technische fundering vormt van ons modeplatform".


ACHTERGROND:
Techteams in Berlijn (HQ), Dortmund, Erfurt en Mönchengladbach, Duitsland; Dublin, Ierland; Helsinki, Finland. Meer dan 800 werknemers met meer dan 50 nationaliteiten. Meer dan 70 teams van ontwikkelaars verspreid over de verschillende kantoren. Vooral in-house ontwikkeling, waarbij gebruik wordt gemaakt van open source en cutting-edge technologieën zoals React, Scala, Python, Cassandra, Clojure, AWS, en Docker. De vijf principes van systeembouw: API First, REST, SaaS, cloud, en microservices.