Vers gebakken frieten uit de automaat

De Nederlandse start-up Caenator heeft het prototype van de nieuwe generatie volautomatische frietverkoopmachines geïnstalleerd in het restaurant van de Wageningen Campus.

Trefwoorden: #Caenator, #frieten, #Startlife, #volautomatische frietverkoopmachines, #Wageningen Campus, #Wageningen UR

Lees verder

Nieuws

( Foto: Guy Renard - Flickr )

ENGINEERINGNET.NL - Het bedrijf Caenator heeft de volautomatische frietmachine in nauwe samenwerking met StartLife en Wageningen UR ontwikkeld en geproduceerd.

De frietautomaat maakt het voor het eerst mogelijk om volautomatisch, op elk ogenblik van de dag, een vers gebakken portie friet te krijgen. De frietautomaat bakt verse frietjes in 110 seconden en is al rendabel als hij 40 porties friet per dag bakt. De machine is geruisloos, geurloos en veilig.

Het vriescompartiment biedt ruimte aan 25 kilo bevroren friet. Via een ingenieus systeem wordt de friet gewogen en in gekoelde ruimte klaargezet voor de frituur. Na het frituren wordt de friet met een lift naar het uitgifte vak gebracht.

De dubbele deur scheidt het hete gedeelte van de vriezer, de sauzen en het scherm. Dit laatste is voortgekomen uit de nauwe samenwerking met specialisten van Wageningen UR.

Caenator heeft een tweetal patenten aangevraagd. Eén voor de distributie van de friet, waardoor de friet niet breekt of tot moes wordt gedraaid en één patent voor het voorkomen van de geur. De vrijgekomen dampen worden tweemaal gewassen.

De businesscase is ontwikkeld in samenwerking met StartLife, het loket voor startende innovatieve ondernemers in de sectoren Agro, Food en Leefomgeving.

De ondernemers achter het concept Caenator werden in de opstartfase begeleid en financieel ondersteund door het incubatieprogramma van StartLife.

Caenator is nu op zoek naar strategische partners.


(bron: Wageningen UR)