Ministerie van Defensie kiest Interoute voor uitbreiding glasvezelnetwerk

Interoute gaat het bestaande glasvezelnetwerk in België uitbreiden dankzij een akkoord met het Ministerie van Defensie. De expansie betreft ruim 1600 kilometer extra glasvezel-kilometers

Trefwoorden: #glasvezel, #glasvezelkabel, #Interoute, #Ministerie van Defensie, #netwerk, #netwerkkabel

Lees verder

Nieuws

( Foto: Image courtesy of [pakorn] at FreeDigitalPhotos.net )

ENGINEERINGNET.BE - De expansie betreft ruim 1600 kilometer glasvezelkabel op de as Gent-Brussel en een nieuwe route Gent-Kortrijk-Rijsel.

Interoute biedt hiermee een lokale ring naar het datacenter in Gent en bovendien een alternatieve, snelle route tussen Amsterdam en Parijs.

Tegelijkertijd profiteert het Ministerie van Defensie van een betere samenwerking en integratie met de legers op Europees niveau. Het ministerie heeft nu toegang tot de route van Brussel naar Rijsel en het leger kan zijn netwerk koppelen aan dat van de Fransen.

De netwerkinfrastructuur blijft eigendom van Defensie en Interoute beschikt over een gebruiksrecht voor de komende twintig jaar.

Jan Dezutter, Country Manager Belux van Interoute: “Met deze uitbreiding versterken we niet alleen onze Belgische, maar ook onze Europese positie. In de afgelopen vier jaar hebben we al fors geïnvesteerd in ons datacenter in Gent. Nu is de netwerkinfrastructuur aan de beurt.”