Civolution wint Emmy Award voor techniek tegen illegaal kopiëren van films

Het Eindhovense bedrijf Civolution, dat de prijs in januari 2016 krijgt uitgereikt, heeft een watermerk ontworpen dat aan foto's en filmbeelden is toe te voegen.

Trefwoorden: #Civolution, #distributieproces, #Emmy Award, #illegaal downloaden, #illegaal kopiëren van films, #Philips, #productieproces, #spin-off, #watermerk

Lees verder

Techniek

( Foto: Civolution )

ENGINEERINGNET.NL - Het bedrijf is in 2008 opgericht, als spin-off van Philips, om de strijd tegen illegaal kopiëren in de filmbranche tegen te gaan.

Civolution heeft een techniek ontwikkeld, Nexguard geheten, om digitale informatie te verstoppen in foto's en filmbeelden. Hiervoor wordt een met het oog niet waarneembaar watermerk gebruikt.

Het watermerk is toe te voegen tijdens het productie- of distributieproces, of tijdens vertoning in een digitale filmprojector in een bioscoop, of zelfs in individuele settopboxen of televisies.

Als er nu een illegale kopie gemaakt wordt, is precies te zien wat de bron is van deze illegale kopie: op welk moment deze gemaakt is en wie hierbij betrokken kunnen zijn geweest.

De filmindustrie leidt grote verliezen door illegaal downloaden en het verspreiden van kopiën van films. Vandaar dat de industrie heel blij is met deze nieuwe technologie.

Een Emmy Award behoort tot de meest prestigieuze prijzen van de filmindustrie. De onderscheiding van de Amerikaanse National Academy of Television Arts & Sciences wordt in januari uitgereikt in Las Vegas.

Het hoofdkantoor is gevestigd op de High Tech Campus van de Technische Universiteit Eindhoven. Verder heeft het bedrijf kantoren in Londen, Rennes (Frankrijk), New York en Los Angeles.