Startupbootcamp E-commerce Programma selecteert 10 start-ups

De deelnemers aan het Startupbootcamp E-commerce acceleratorprogramma 2015 zijn bekendgemaakt. Uit meer dan 600 aanmeldingen werden tien startups uit zes landen geselecteerd.

Trefwoorden: #acceleratorprogramma, #E-Commerce, #start-up, #Startupbootkamp

Lees verder

Nieuws

( Foto: Startupbootcamp )

ENGINEERINGNET.NL - De tien gekozen startups representeren verschillende E-commerce-industrieën zoals Analytics, Ad Tech, Payments, Omnichannel, Marketplaces en Retail & Commerce solutions.

De innovatieve startups die tot het Startupbootcamp E-commerce acceleratorprogramma zijn toegelaten, worden in slechts drie maanden, met behulp van meer dan 150 mentoren, klaargestoomd om hun ideeën, voortgang en groei te presenteren aan een zaal vol investeerders tijdens Demo Day op 22 januari 2016.

Startupbootcamp helpt jaarlijks wereldwijd honderden E-commerce startups, maar selecteert er slechts tien voor verdere begeleiding. 96% van de bedrijven die zijn geaccelereerd in de Amsterdamse Startupbootcamp-programma’s is nog altijd actief.

Sinds 2012 is via de Amsterdamse programma’s per startup ongeveer 500.000 euro opgehaald.

Als eerste accelerator in Nederland lanceert Startupbootcamp voor dit programma de converteerbare obligatie. Per bedrijf wordt zo tussen de 50.000 en 100.000 euro extra funding mogelijk gemaakt.

Dit bedrag komt bovenop de standaard 15.000 euro seed investment die Startupbootcamp ter beschikking stelt aan elk team dat aan het programma deelneemt.

De stap om convertibles in Nederland te lanceren komt tegemoet aan een sterk opkomende vraag naar eenvoudigere manieren voor financiering.

De geselecteerde teams zullen in oktober verhuizen naar Amsterdam, waar het drie maanden durende programma op 12 oktober 2015 officieel begint.


Geselecteerde startups:

  • 24sessions (Nederland): het wereldwijde online platform voor live deskundig advies.
  • Clickly (Portugal): maakt media-inhoud customised en interactief.
  • CrazyLister (Israël): levert verbluffend eenvoudig web-based design software voor alles rondom e-commerce.
  • Dashmote (Nederland): bundelt afbeeldingen van stock providers om gebruikers in staat te stellen om te zoeken, vergelijken en om beelden te kopen van meerdere leveranciers op één platform.
  • LiateR (Griekenland): interactieve salesoplossing voor merken en retailers in de kleding- en accessoiresmarkt.
  • Moneylink (Nederland): maakt gemakkelijk en veilig nieuwe en gebruikte producten verkopen via social media, blog of website mogelijk.
  • ShopAds (Nederland): retail-centric reclamemodel dat retailers in staat stelt om hun inkomsten te genereren door middel van reclame.
  • Skace (Tsjechië):eenvoudige maar krachtige tool om werknemers vaak en direct te beoordelen, te motiveren en te coachen.
  • StoreGecko (Verenigd Koninkrijk): zorgt voor democratisering van 'Product & Channel Information Management' voor kleine en grote e-commerce winkels.
  • TryLikes (Nederland): maakt meten van de mening van uw klanten gemakkelijk.