Smart Grids: welk juridisch kader voor flexibele tarieven? - invitatie

Op 15 oktober geeft Wouter Vandorpe op de Smart Grid School van Smart Grids Flanders in Brussel een sessie rond decreten, beleidsnota's en tarieven in het domein van de slimme energie.

Trefwoorden: #energierechtspraktijk, #flexibele tarieven, #Smart Grid Flanders, #Smart Grids, #Wouter Vandorpe

Lees verder

Opleiding

ENGINEERINGNET.BE - Wouter Vandorpe is Of Counsel bij advocatenkantoor Fieldfisher, dat één van de toonaangevende energierechtspraktijken in België heeft.

Vandorpe: “De slimme energieregelgeving van morgen moet privé-initiatief toelaten.”

Dit najaar is de Smart Grid School op z’n derde en laatste dag te gast bij ABB in Vilvoorde. Wouter Vandorpe van Fieldfisher Advocaten LLP zal er voor het vierde jaar op rij spreken.

Vandorpe: “In 2012 schreef ik met mijn collega David Haverbeke het dossier “Slimme energie - regelgeving vandaag en morgen”, een soort academische denkoefening voor de regelgever, waarvoor Smart Grids Flanders input gaf.

Sindsdien geef ik elk jaar op de Smart Grid School een toegankelijke update van de slimme energieregelgeving, zeg maar: een overzicht hiervan in mensentaal voor niet-juristen.

De Smart Grid School is voor mij een ideale gelegenheid om te luisteren naar technische specialisten, regulatoren en netbeheerders. Er worden vandaag veel technologische oplossingen en ideeën gelanceerd waarvoor een aangepast juridisch kader nodig is.”

“Distributietarieven moeten de beste gebruiker belonen, niet enkel de zuinigste.”
Wouter Vandorpe: “Men wil de huidige distributietarieven flexibeler en dynamischer maken, en afstemmen op het slimme vraagbeheer dat mogelijk wordt dankzij nieuwe technologieën. De tarieven van de toekomst willen de beste gebruiker belonen, niet enkel de zuinigste.

Met de ‘beste’ gebruiker bedoelen we dan bijvoorbeeld wie elektriciteit verbruikt op het moment dat een hoge beschikbaarheid van hernieuwbare energie de netbalans onder druk zet. De grote vraag is welk juridisch kader de regelgever rond die flexibele tarieven gaat ontwerpen.

Het is essentieel dat de tarieven - naast transparant en overzichtelijk - ook eerlijk zijn voor elke gebruiker en controleerbaar door de regulator. Per gewest werkt men aan een kader dat tegen 2017 moet worden ingevoerd.

Ik geloof dat zo’n gewestelijk beleid positief kan zijn – hernieuwbare energie is tenslotte een regionaal gegeven en de distributienetten in Vlaanderen hebben toch heel specifieke noden en kenmerken. We moeten alleen afwachten of het Vlaamse gewest de kans benut om zich op een gunstige manier van andere gewesten te onderscheiden.”

“Het risico bestaat dat men privé-spelers in de toekomst zou uitsluiten.”
Vandorpe benadrukt nog een tweede punt: “Men schrijft nu volop aan de slimme energieregelgeving. Slimme meters en demand-response toepassingen etc. krijgen een juridisch kader.

Het gevaar bestaat daarbij dat men bepaalde spelers op termijn zou uitsluiten omdat men teveel plichten of rechten stipuleert. Het is ontzettend belangrijk dat de privémarkt projecten kan blijven ontwikkelen.

Bedrijven die in het slimme energieverhaal willen meestappen, en kennis hebben, mogen niet op voorhand worden ontmoedigd door een berg paperassen en toelatingen. Regelgevers moeten beducht zijn op dit toekomstige risico. Een goede regelgeving rond slimme energie laat ook morgen nog privé-initiatief toe.”


(bron en foto: Smart Grids Flanders, Wouter Vandorpe)