Kaspersky Lab en Prodata Systems winnen overheidsopdracht

Kaspersky Lab en integrator Prodata Systems hebben samen een overheidsopdracht gewonnen bij Smals, ICT-dienstenorganisatie opgericht door Belgische publieke en semipublieke instellingen.

Trefwoorden: #beveiliging, #federale politie, #FOD Financiën, #FOD Justitie, #ICT, #Kaspersky, #Kaspersky Endpoint Security, #licenties, #overheid, #overheidsdiensten, #Prodata Systems

Lees verder

Techniek

( Foto: screenshot Kaspersky )

ENGINEERINGNET.BE - Deze opdracht gaat over een raamovereenkomst van vier jaar voor de levering van Kaspersky Endpoint Security-oplossingen.

Alle bij Smals aangesloten overheidsdiensten kunnen deze oplossingen rechtstreeks bij Prodata Systems afnemen. Ook federale overheidsdiensten waaronder de Federale Politie, FOD Justitie en FOD Financiën kunnen een beroep doen op de raamovereenkomst.

De technische en andere criteria voor de keuze van de oplossingen werden nauw afgestemd met de Federale Politie, die een van de belangrijkste afnemers van de licenties is.

Veiligheid is voor overheidsdiensten, waar veel gevoelige gegevens omgaan, uiteraard van het hoogste belang. Daarnaast moest de oplossing ook binnen de huidige budgettaire context passen.

De gezamenlijke aankoop van licenties kadert in een breder synergieprogramma, waarmee de overheidsinstellingen samen kostenbesparingen realiseren in ICT.

Binnen de raamovereenkomst worden de Kaspersky-endpointoplossingen gecombineerd met software van TrendMicro voor virtuele datacenteromgevingen.

De Belgische overheid wilde verschillende leveranciers voor de beveiliging van systemen op endpoint- en serverniveau.