Nieuwe Campus Spoor Noord officieel geopend

De AP Hogeschool heeft haar nieuwe campus Spoor Noord met eigentijdse aula’s, labo’s en praktijklokalen vorige week geopend. 5.000 studenten kunnen er terecht voor 14 bacheloropleidingen.

Trefwoorden: #Artesis Plantijn Hogeschool, #bacheloropleidingen, #Campus Spoor Noord, #hogeschoo, #hogeschool, #studeren

Lees verder

Opleiding

( Foto: AP Hogeschool )

ENGINEERINGNET.BE- De nieuwe Campus Spoor Noord bestaat uit twee campusgebouwen die met elkaar verbonden zijn via een tunnel.

Het gebouw op de kop van de Noorderplaats, gebouwd door de Artesis Plantijn Hogeschool, telt meer dan 30.000 m² en zal plaats bieden aan 3.500 studenten uit de departementen Gezondheid en Welzijn, en Onderwijs en Training.

Het gebouw aan de Ellermanstraat, gebouwd door de Provincie Antwerpen en zo’n 13.000 m² groot, zal een deel van de opleidingen van het departement Wetenschap en Techniek hun huisvesten, goed voor ongeveer 1.500 studenten.

Nog verderop in het park bevindt zich het sluitstuk van de campus: sporthal Parkloods voor de studenten Lichamelijke Opvoeding.

Het ontwerp van de campus wil de idee van een ‘open’ campus realiseren. Openheid naar binnen met een binnentuin of patio, en openheid naar buiten.