Twee sterke exportbedrijven bekroond met Leeuw van de Export 2015

Aluvision uit Deinze en Pattyn Packing Lines uit Brugge zijn de “Leeuwen van de Export 2015”.Ze wonnen respectievelijk In de categorie ‘kleine bedrijven’ en ‘middelgrote en grote bedrijven’.

Trefwoorden: #Aluvision, #export, #Flanders Investment & Trade, #Leeuw van de Export, #Pattyn Packing Lines, #uitreiking

Lees verder

Nieuws

( Foto: Flanders Investment & Trade )

ENGINEERINGNET.BE - Met de Leeuw van de Export beloont Flanders Investment & Trade (FIT) jaarlijks bedrijven die uitzonderlijke exportprestaties neerzetten.

Minister-president Geert Bourgeois reikte vorige week de 14de Leeuw van de Export uit, in aanwezigheid van Vlaamse exporterende bedrijven.

Aluvision is een gestaag groeiend familiebedrijf uit Deinze met een 40-tal medewerkers, dat een modulair en ecologisch aluminium systeem voor de standbouw-, interieur- en eventsector ontwikkelt en produceert. Ongeveer 82% van de 7,8 miljoen euro omzet kwam in 2014 uit export.

Familiebedrijf Pattyn Packing Lines uit Brugge ontwerpt en produceert industriële verpakkingsmachines voor bulkproducten, vooral uit de voedingsindustrie. Met 66 medewerkers werd in 2014 een omzet van 21,1 miljoen euro gehaald, waarvan 97% zijn weg naar 68 landen wereldwijd vond.


Dit waren 6 genomineerden voor dit jaar:

  • Aluvision, Basalte en Zappware in de categorie ‘kleine bedrijven’;
  • Libeco, Pattyn Packing Lines en Sofico in de categorie ‘middelgrote en grote bedrijven’.

Op de foto:
Winnaars Pattyn Packing Lines & Aluvision met links Bruno Segers (voorzitter raad van bestuur FIT), Geert Bourgeois en rechts Claire Tillekaerts (CEO FIT)