Rio de Janeiro krijgt eerste moderne tramlijn

Alstom heeft een kabeloplossing van Nexans uitgekozen voor de stroomvoorziening van de Porto Maravilha-tramlijn in Rio de Janeiro.

Trefwoorden: #Alstom, #Brazilië, #heraanleg, #kabels, #Nexans, #Porto Maravilha Tramway, #Rio de Janeiro, #supercondensor, #tram

Lees verder

nieuws

( Foto: Nexans )

ENGINEERINGNET.BE - Voor de aanleg van de eerste moderne tramlijn in Brazilië werd een samenwerking gesloten tussen Alstom en Nexans.

De Porto Maravilha Tramway, een lokaal overheidsproject in Rio de Janeiro, maakt uitsluitend gebruik van kabels van Nexans. Als onderdeel van het contract gaat deze laatste voedings-, data- en stuurkabels voor 32 trams produceren.

De nieuwe tramlijn met een lengte van 28 km verbindt delen van Rio de Janeiro, waaronder de wijk Porto Maravilha, het Centraal Station en het vliegveld Santos Dumont.

De tramlijn wordt niet van stroom voorzien via bovengrondse kabels. In plaats daarvan wordt de stroom geleverd door een combinatie van een derde rail en teruggewonnen remenergie die is opgeslagen in een supercondensator.

Het is de eerste tramlijn ter wereld die gebruik maakt van deze combinatie van systemen.

Het contract is onderdeel van de omvangrijke herinrichting van het havengebied van Rio de Janeiro.


Op de foto: voorbeeld van de kabel die gebruikt zal worden.