VUB spin-off Collibra haalt 20 miljoen euro op

Collibra, gespecialiseerd in Data Governance, heeft 20 miljoen euro opgehaald. Dit moet het bedrijf helpen om sneller te groeien op de Amerikaanse en Europese markt.

Trefwoorden: #Collibra, #data governance, #finance.brussels, #investering, #kapitaal, #spin-off, #VUB

Lees verder

Techniek

( Foto: screen Vimeo - Collibra )

ENGINEERINGNET.BE - De Brusselse onderneming is een spin-off van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en geniet steun van onder meer finance.brussels, het universitaire fonds BI3 Fund, en van Innoviris voor haar onderzoek.

Collibra, opgericht in 2008, ontwikkelt software die beantwoordt aan de behoeften van ondernemingen op het vlak van gegevens en informatie (Data Governance) en die hen helpt problemen op te lossen verbonden aan interne en externe informatiestromen.

Nog geen jaar geleden werd het bedrijf door het studiebureau Forrester uitgeroepen tot Market Leader in haar marktsegment, naast IBM en Infomatica.

De jongste twee jaar heeft het bedrijf zijn omzet jaarlijks verdubbeld. Met 90 medewerkers werkt het voor meer dan 85 klanten, waaronder vijf van de grootste banken ter wereld en de meeste trendsetters in uiteenlopende sectoren (zoals technologie, gezondheid, handel, telecommunicatie).

Het bedrijf is van plan het komende jaar zijn personeelsbestand te verdubbelen door nog eens 80 medewerkers aan te werven.