Artexis Easyfairs strikt Sophie Dutordoir (ex-Electrabel) voor adviesraad

Artexis Easyfairs wist Sophie Dutordoir (ex-Electrabel) te overhalen voor zijn adviesraad. De beursinrichter doorbreekt bovendien de symbolische grens van 100 miljoen euro omzet.

Trefwoorden: #artexis, #beurs, #bnp paribas, #bpost, #Dutordoir, #easyfairs, #electrabel, #event, #google, #vakbeurs

Lees verder

Techniek

( Foto: Electrabel, Sophie Dutordoir )

ENGINEERINGNET.BE - Eén jaar na de samensmelting van Artexis en Easyfairs heeft het bedrijf vier nieuwe leden in zijn adviesraad benoemd. De onderneming is in industriële middens vooral bekend als inrichter van een aantal technische vakbeurzen.

Twee nieuwe namen springen er alvast uit: Sophie Dutordoir, de voormalige Managing Director van Electrabel en Thierry Geerts, Managing Director van Google Belgium.

Dutordoir is momenteel onafhankelijk bestuurder bij BNP Paribas Fortis, bpost en Valeo en bestuurder en executive manager van haar eigen firma, Poppeia, een Italiaanse detailhandel.

Thierry Geerts - afgestudeerd aan de VIB als Solvay Business Engineer - leidt sinds 2011 Google België en Luxemburg. Hij was vroeger directeur business development en audiovisuele media bij Belgisch uitgever Corelio (huidige Mediahuis).

Artexis Easyfairs blijkt bovendien in excellente gezondheid: tijdens het boekjaar 2014-15 wist het de records aan elkaar te rijgen en de symbolische grens van 100 miljoen euro omzet te slopen, met een resultaat van 107 miljoen euro, wat bijna 15% hoger is.

Ook de EBITDA steeg 20% naar een recordresultaat van 16 miljoen euro. “We verwezenlijkten dit extreem positieve resultaat dankzij een combinatie van sterke organische groei en strategische overnames”, aldus CFO Marc Hellemans.

De Belgische groep organiseert vandaag niet minder dan 125 evenementen in 16 landen, beheert 8 eventlocaties en stelt meer dan 435 medewerkers te werk. Dit boekjaar wordt een omzet van meer dan 115 miljoen euro in het vooruitzicht gesteld.


ACHTERGROND
Belangrijke overnames, nieuwe activiteiten en strategische samenwerkingen tijdens het afgelopen boekjaar omvatten:
• Locaties: Artexis-SMG strategische joint venture; strategisch partnerschap met Libramont; 2 nieuwe locaties in het aanbod: Nekkerhal–Brussels North & MICX Bergen
• Evenementen B2B industrie: Pack&Move Bazel, Macropak Utrecht, Dry Cargo Europe Conference & Exhibition Rotterdam, Advanced Engineering VK, Tank World Expo Dubai.
• Evenementen B2B farma & gezondheidszorg: Autonomies België, Maghreb Pharma Expo Algerije
• Evenementen B2C: overnames zijn gericht op de markt van de comics, games en sci-fi: FACTS België, Antwerp Convention, Dutch Comic Con. Eerste Comic Con-evenement in Stockholm met weldra herhaling in Malmö.
• Publicatie: Tank Storage magazine.