Erasmus MC bouwt nieuw biosafety-laboratorium

Kuijpers heeft een uniek biosafety-laboratorium voor Erasmus MC opgeleverd. Na een eigen validatie-programma zal het universitair medisch centrum het laboratorium in gebruik nemen.

Trefwoorden: #biosafety-laboratorium, #BSL3+, #Claus en Kaan Architecten en Deerns, #Erasmus MC, #Kuijpers, #laboratorium, #projectleider, #Rotterdam, #universitair medisch centrum

Lees verder

research

( Foto: Kuijpers )

ENGINEERINGNET.NL - Aan de bouw van het laboratorium ging voor Erasmus MC een voorbereidingsperiode van 7 jaar vooraf.

Claus en Kaan Architecten en Deerns tekende voor het ontwerp, de realisatie is na een aanbestedingstraject gegund aan Kuijpers als hoofdaannemer.

De hoofdaannemer werkte drie jaar lang intensief samen met het projectteam van Erasmus MC in Rotterdam, met adviseurs en leveranciers om dit bijzonder complexe project op het hoogst mogelijke kwaliteitsniveau te realiseren.

Het unieke laboratorium omvat 4.400 m² vloeroppervlak, verdeeld over drie verdiepingen en is gevuld met state-of-the-art technologie. Het laboratorium is uniek in Europa.

Infectieziekten zijn serieuze bedreigingen voor de volksgezondheid. Om deze effectief te bestrijden is goed onderzoek naar de aard van gevaarlijke virussen essentieel. Dat gebeurt vanaf nu in het nieuwe Biosafety-laboratorium (BSL) in het Erasmus MC.