Oldtimers Zoute Grand Prix krijgen GPS-tracking voor extra veiligheid

De 180 deelnemende oldtimers aan de Zoute Rally, een onderdeel van de Zoute Grand Prix, worden tijdens de technische controle uitgerust met een traceringsysteem van GeoDynamics.

Trefwoorden: #Geodynamics, #GPS, #GPS-tracking, #oldtimer, #rally, #snelheidsmeting, #tracking, #veiligheid, #Zoute Grand Prix

Lees verder

Nieuws

( Foto: GeoDynamics )

ENGINEERINGNET.BE - De organisatoren gebruiken het traceringsysteem niet enkel voor de veiligheid, maar ook om de gemiddelde snelheden te meten tijdens de regelmatigheidsrally.

Het traceringsysteem van het Kortrijkse software bedrijf GeoDynamics is een GPS met simkaart. Het systeem, ook wel een blackbox genoemd, registreert de posities van de wagens en stuurt die info in real time door naar computerservers.

Op een beveiligde website kunnen de organisatoren de posities van de oldtimers in de wedstrijd zien op elke tablet, smartphone en computer met internetverbinding.

De Zoute Rally is een zogenaamde Time, Speed en Distance (TSD)-rally. De bedoeling bij dat soort rally's is dat de wagens een afgesproken gemiddelde snelheid proberen te rijden. Rijden ze sneller of trager, dan krijgen ze strafpunten.

De snelheid wordt gemeten op verschillende punten langs het parcours. Door de installatie van de GPS-trackers werden manuele metingen overbodig.

De organisatoren van de Zoute Grand Prix dragen veiligheid hoog in het vaandel. De regelmatigheidsproeven, waar snelheid van geen belang is, verlopen op een afgesloten circuit.

Maar het overgrote deel van het parcours van de Zoute Rally loopt op openbare wegen in Knokke en omstreken. Op die wegen moeten de deelnemende wagens zich houden aan de snelheidslimieten.