VUB spin-off SoftKinetic verkocht aan Sony

De Belgische VUB spin-off SoftKinetic, maker van 3D-sensoren, is verkocht aan Sony. Deze laatste wil met deze overname een volgende stap maken in de markt voor 3D-sensoren.

Trefwoorden: #3D, #3D-bril, #3D sensoren, #BMW, #Facebook, #Oculus Rift, #overname, #sensoren, #SoftKinetic, #Sony, #technologie, #Time-of-Flight sensor, #VUB

Lees verder

Techniek

( Foto: screen YouTube - SoftKinetic )

ENGINEERINGNET.BE - De sensortechnologie van SofKinetic werd uitgevonden en ontwikkeld aan de Vrije Universiteit Brussel met steun van FWO, IWT en van het Brusselse Gewest.

Professor Hugo Thienpont, vicerector Innovatie en Valorisatie van Vrije Universiteit Brussel: “In de toekomst valt te verwachten dat deze oorspronkelijke VUB technologie wijdverspreid zal worden.”

SoftKinetic maakt hard- en software die bewegingen in 3D kunnen herkennen en analyseren. De technologie is immers ook al in gebruik bij BMW en Facebook, de laatste voor haar 3D-bril van Oculus Rift.

De technologie zal niet alleen in gameconsoles worden toegepast, maar ook in de auto-industrie, zoals zelfrijdende auto’s en virtual reality toepassingen.

Sony is vooral geïnteresseerd in de zogenaamde Time-of-Flight (ToF) sensor technologie. Dit is een zeer accurate manier om te meten hoelang licht er over doet van de beeldsensor naar het object en terug.

Daarmee kun je dus de afstand tot een object meten en deze lokaliseren in de ruimte. Op die manier kun je bijvoorbeeld een spelapparaat bedienen met lichaamsbewegingen, of een robot kan zich oriënteren in een complexe omgeving.