Avantida breidt platform voor hergebruik containers uit naar Frankrijk

Transporteurs kunnen voortaan transporten van lege containers van en naar Marseille en Le Havre vermijden. "We zijn nu aanwezig in de zes grootste containerhavens van Noord-Europa".

Trefwoorden: #avantida, #container, #reuse, #tranporteur

Lees verder

Techniek

( Foto: Cap Gemini )

ENGINEERINGNET.BE - Vandaag verloopt het containervervoer in Europa alles behalve efficiënt. Niet minder dan 40% van alle getransporteerde containers zijn leeg.

Samen met Patrick de Deken en Mark De Keys richtte CEO Luc De Clerck (ex-DHL, ex-Cegeka) in 2012 het logistieke softwarebedrijf Avantida op. Met hun software kunnen transporteurs 'in the cloud' nagaan of er vracht kan opgehaald worden in de buurt van de initiële bestemming, zodat ze niet leeg dienen terug te rijden.

De sector reageerde alvast positief. Zo noteerde het jonge Antwerpse bedrijf in de eerste helft van dit jaar bij zijn klanten in België 36% méér hergebruikte containers via zijn platform.

“Als deze groei zich doorzet zullen we dit jaar bijna 7 miljoen kilometers vermeden hebben en staan er dus een stuk minder lege containers stil in de Europese files”, legt De Clerck uit.

De groei blijkt enerzijds te danken aan de recente lancering van de dienstverlening in Duitsland, maar toch vooral met de grote populariteit van het platform bij rederijen en transportondernemingen in de Benelux. Intussen maken zowat 1.750 transporteurs en logistieke bedrijven er gebruik van.

Vandaag lanceert Avandita zijn applicatie ook in Frankrijk, met name in Marseille en Le Havre. Dat betekent dat transporteurs in deze twee havensteden, maar ook in Antwerpen, Rotterdam, Hamburg en Bremen, hun containervervoer voor vrachten over de Franse grens kunnen optimaliseren om lege containers te vermijden.

“Eind 2015 verwachten we dat een tiental Franse rederijen en zo'n 150 Franse transporteurs klant zullen zijn”, aldus De Clerck.