Nederlandse Royal HaskoningDHV bouwt ziekenhuis in Charleroi

Nederlands advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV werkt aan de realisatie van het nieuwe Grand Hôpital de Charleroi, één van de grootste privé-ziekenhuizen in Wallonië.

Trefwoorden: #adviesbureau, #architectenconsortium, #ingenieursbureau, #ingenieursconsortium, #nieuwbouw, #Royal HaskoningDHV, #VK-Reservoir A, #ziekenhuis, #zorgsector

Lees verder

Nieuws

( Foto: © VK Architects & Engineers - Reservoir A )

ENGINEERINGNET.BE - Royal HaskoningDHV werkt voor dit project samen met het architecten- en ingenieursconsortium VK-Reservoir A.

Het ziekenhuis in Charleroi gaat ontwikkeld worden conform de schillenmethode: elk gebouw heeft duidelijk afgebakende functies. Daardoor kan de ruwbouw zeer snel worden opleveren en de markt benaderd worden voor de verdere inrichting van het gebouw.

Het Grand Hôpital de Charleroi wordt met 950 bedden en een oppervlakte van circa 130.000 m², een van de belangrijke zorglocaties in Wallonië. Het nieuwe ziekenhuis vervangt het verouderde ziekenhuis dat verspreid ligt over verschillende locaties in de stad.

Het nieuwe ziekenhuis zal aan de rand van de stad ingebed worden in de groene omgeving en zal functioneel zo ontworpen worden dat de patiënt centraal staat, met de ziekenhuisfuncties die hij nodig heeft om zich heen.

Niek Grobben, projectmanager bij Royal HaskoningDHV: “In Nederland speelt al jaren de vraag hoe zorginstellingen hun vastgoed zo efficiënt mogelijk kunnen ontwikkelen en exploiteren. Daarom zal ook de opdrachtgever in Charleroi profiteren van onze kostenefficiënte aanpak.”