Philips versterkt samenwerking met Amazon Web Services

Philips versterkt zijn samenwerking met Amazon Web Services (AWS) om een ecosysteem te creëren voor nieuwe soorten ‘connected’ en gepersonaliseerde digitale zorgoplossingen.

Trefwoorden: #Amazon Web Services, #AWS, #digitaal platform, #gezondheidszorg, #healthcare, #Internet of Things, #IoT, #Philips

Lees verder

nieuws

( Foto: Koninklijke Philips )

ENGINEERINGNET.BE - AWS IoT (Internet of Things) is een nieuw platform dat het eenvoudig maakt om apparaten te verbinden met de diensten van AWS.

Dit leidt tot een uitbreiding van de connectiviteit, mogelijkheden en diensten van het HealthSuite Digital Platform van Philips, een open IT-infrastructuur waarmee allerlei gegevens veilig kunnen worden beheerd.

Deze gegevens variëren van grote hoeveelheden klinische data tot persoonlijke informatie over iemands gezondheid en levensstijl.

Jeroen Tas, CEO van Philips Healthcare Informatics, Solutions & Services: “Door gegevens uit medische dossiers en apparaten verbonden met het internet toegankelijk te maken en deze te combineren met analysemogelijkheden, kunnen waardevolle inzichten worden opgedaan over de manier waarop we verantwoord kunnen leven en ouder worden. Hiermee faciliteren we een betere samenwerking tussen patiënten, medici en zorgverleners.”

Het bedrijf werkt samen met toonaangevende technologiebedrijven zoals AWS, academische ziekenhuizen en patiëntenorganisaties om een mondiaal bereik te creëren en de realisatie van 'connected care' te versnellen.

Het door Philips ontwikkelde HealthSuite-platform bestaat uit een beveiligde cloud waarin al meer dan zeven miljoen met apparaten, sensoren en mobiele apps verbonden met het internet worden beheerd.

Met AWS IoT wordt dit platform uitgebreid met een toekomstbestendige, veilige en schaalbare IoT-omgeving.