ACOPOS P3: 3-assige servo-aandrijving

Met de ACOPOS P3 zet B&R nieuwe standaarden voor motion control. Deze 3-assige servo-aandrijving biedt een vermogensdichtheid van 4 Ampère per liter.

Trefwoorden: #aandrijvingen, #Acopos P3, #B&R, #machinerichtlijnen, #servo-aandrijving, #veiligheid

Lees verder

Productnieuws

( Foto: B&R )

ENGINEERINGNET.BE - Hierdoor is dit één van de meest efficiënte servoaandrijvingen met geïntegreerde veiligheidsfuncties op de markt is. De ACOPOS P3 biedt een ongeëvenaarde dynamiek en precisie.

Machinebouwers worden meer dan ooit geconfronteerd met eisen voor hogere productiviteit en beschikbaarheid. Tegelijkertijd moeten fabricagekosten voor productiemachines verminderd worden. De ACOPOS P3 van B&R is ontworpen om deze problemen op te lossen.

De ACOPOS P3 kan worden aangeboden als 1-, 2- of 3-assige servo-aandrijving en omvat een vermogensbereik van 0,6 tot en met 24 kW of 1,2 tot en met 48 ampère. De behuizing van de 3-assige servo-aandrijving is echter net zo compact als die voor de 1-assige servo-aandrijving. Hierdoor is het mogelijk om de benodigde ruimte in de schakelkast te verminderen met 69%.

Voor zeer dynamische en precieze processen zoals in de print- en verpakkingsindustrie, is het hebben van high-speed precisie een must. Een van de factoren die de snelheid limiteert, is de reactietijd van de servodrive.

De ACOPOS P3 biedt een hoge mate van integratie en een extreem snelle sampletijd van 50 microseconden. De benodigde bandbreedte op het netwerk wordt geleverd door het POWERLINK real-time Ethernet-netwerk.

Veiligheid geïntegreerd
Dankzij machinerichtlijnen in Europa en soortgelijke wettelijke voorschriften in andere delen van de wereld, worden veiligheidsfuncties in automatiseringscomponenten steeds belangrijker.

De ACOPOS P3 biedt een groot aantal veiligheidsfuncties die benodigd zijn om aan SIL 3 / PL e / Category 4 eisen te voldoen. Een compleet nieuwe functie die de ACOPOS P3 bevat is Safely Limited Torque (SLT), dit systeem controleert of het maximaal toegestane koppel wordt overschreden.

Geen verlies van energie
De ACOPOS P3 kan gecombineerd worden met de ACOPOSmulti. Hierdoor kan er extra ruimte bespaard worden in de schakelkast.

Bijvoorbeeld met behulp van de ACOPOSmotor, een servodrive die op de motor gemonteerd is of door middel van het gedistribueerde ACOPOSremote aandrijfsysteem. Bij gebruik van een ACOPOS P3 in combinatie met de ACOPOSmulti aandrijving, is het mogelijk om gebruik te maken van de krachtregeneratie mogelijkheid.

Remenergie van de ACOPOS P3 wordt dan niet omgezet in warmte, maar wordt teruggegeven aan de ACOPOSmulti via de DC-bus. Hierdoor kan de energie teruggeleverd worden aan het elektriciteitsnet.


Vraag snel méér informatie via de Direct Contact-service van EngineeringnetBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.