Beste jonge lasser van België werkt bij Stork Technical Services

Lasser Leroy De Ryck behaalde tijdens de WorldSkills in Brazilië al een medaille, maar ziet zich op vakbeurs Welding Week nu ook uitgeroepen tot de 'Beste Jonge lasser van België'.

Trefwoorden: #agoria, #gti beveren, #lassen, #lasser, #stork, #stork technical services, #vcl, #worldskills

Lees verder

HR

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE - De jonge Belgische lasser Leroy De Ryck valt tweemaal in de prijzen. Hij behaalde deze zomer tijdens de internationale WorldSkills-competitie een medaille van uitmuntendheid in zijn vakgebied, en ontving nu van techfederatie Agoria de Because I’m Techie-prijs. De award werd uitgereikt tijdens de bekende vakbeurs Welding Week in Antwerpen.

Op de Worldskills vertegenwoordigde hij België na een strenge selectie en een opleiding van acht weken in het Vervolmakingscentrum voor Lassers VCL. Hij was toen net 7 maanden afgestudeerd aan het GTI Beveren (BSO Lassen) en is nu werknemer bij Stork Technical Services.

De 'Because I’m Techie'-award beloont excellentie bij technische beroepen op niveau secundair onderwijs en onderstreept het belang daarvan in het kader van Industrie 4.0. Naast 'eeuwige roem' ontving De Ryck een cheque ter waarde van 350 euro voor een vervolmakingscursus bij het VCL.

Jan Vandenbroucke van werkgever Stork Technical Services: “Het bedrijfsleven heeft grote nood aan gekwalificeerde lassers. Samenwerking van de industrie met de scholen is belangrijk om dit te bereiken".

"Daarom organiseren wij op zaterdag lascursussen voor leerlingen uit scholen uit de regio. Maar eens de schoolpoort dichtgetrokken moeten lassers zich blijven bijscholen. De materialen en technologieën blijven evolueren”.

In zijn speech bedankte De Ryck het GTI Beveren, en in het bijzonder zijn leraar lassen Joery Collier, het VCL en ten slotte zijn huidige werkgever Stork die hem de mogelijkheid gaf om aan de WorldSkills deel te nemen.