Punch Powertrain Solar Team eindigt als 5de in World Solar Challenge

De zonnewagen van het Punch Powertrain Solar Team is als vijfde geëindigd in de Bridgestone World Solar Challenge, het officieuze wereldkampioenschap voor zonnewagens.

Trefwoorden: #Bridgestone World Solar Challenge, #ingenieur, #KU Leuven, #Punch Powertrain Solar Team, #studenten, #zonnewagen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Punch Powertrain Solar Team )

ENGINEERINGNET.BE - 16 KU Leuven-studenten waren heel ambitieus aan het WK voor zonnewagens in Australië begonnen aan een 3.000 kilometer lange tocht.

Rond kwart over 11 Australische tijd kwam het Solar Team aan in het centrum van Adelaide en eindigde zo op de vijfde plaats van de Bridgestone World Solar Challenge.

Jarno Van Hemelen, team manager van het Punch Powertrain Solar Team: "We hebben een lange weg achter de rug en we hebben een paar probleempjes gehad, maar we zijn toch blijven knallen. Het voelt goed om eindelijk aan te komen. Het is een grote opluchting."

Racepiloot Bert Longin: “We zijn vijfde, maar het voelt als een overwinning. Ik ben onder de indruk van het team en van wat ik meegemaakt heb.”

Na een goede kwalificatie en een vlotte start reed het team een tijdje op de tweede plaats. Maar door een lekke band en een afgebroken stuk aan het rechter achterwiel verloren de studenten kostbare tijd.

Daarnaast kreeg het team een straftijd van één uur. Volgens de organisatie had een van de Belgische volgwagens een andere zonnewagen te bruusk ingehaald.

Gemiddeld reed de zonnewagen 90 kilometer per uur. Daarmee is het team het snelste Belgische zonnewagenteam dat ooit heeft deelgenomen aan de wedstrijd.

De race werd voor het tweede jaar op rij gewonnen door de universiteit van Delft. Ze kwamen drie minuten voor het andere Nederlandse team (universiteit van Twente) aan.


Dit is de volledige top 5:

  1. Nuon Solar Team (37:56:12)
  2. Solar Team Twente (38:04:32)
  3. Tokai University (38:50:07)
  4. University of Michigan Solar Car Team(38:54:09)
  5. Punch Powertrain Solar Team (39:19:00)