• 23/10/2015

Seminarie: 3D-printing in de maakindustrie - invitatie

3D-printing (additive manufacturing) is razendsnel aan het evolueren van een pure prototypingtechnologie naar een volwaardige productiemethode.

Trefwoorden: #maakindustrie, #SBM, #SBM opleidingen, #seminarie: 3D-printen

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - 3D-printing biedt mogelijkheden aan bedrijven uit o.a. de kunststoffen-, voeding-, textiel-, metaalen bouwsector om de productieprocessen efficiënter te organiseren in het bedrijf en om nieuwe producten te produceren.

Sessie 1: 'Basisprincipe van 3D-printing en de technologieën' in Vives Kortrijk
Je maakt kennis met het basisprincipe van 3D-printen en je krijgt een overzicht van de -tot nu toe- ontwikkelde technologieën.

Demonstraties in het VIVES maaklab en getuigenissen verduidelijken de mogelijkheden van de technologie en maken duidelijk hoe je via additive manufacturing (AM) een rendabele business kunt creëren of onderdelen voor uw machinepark kunt printen.

Sessie 2: 'What's in it for me?' in Sirris-labo nabij Luik
Het Sirris-labo nabij Luik is een unieke locatie in België met ruim tien 3D-printers.

Met deze printers kunnen onderdelen in metaal, polymeer en keramiek worden gemaakt. Je kunt de verschillende technieken zien en een gamma aan geprinte stukken bekijken.

Daarnaast maak je kennis met de verschillende drivers voor additive manufacturing waardoor je kan inschatten wanneer het de moeite waard is om naar 3D-printen over te schakelen. Hierdoor krijg je inzicht in de waarde die AM ook voor je bedrijf kan hebben.

Sessie 3: 'Ontwerprichtlijnen afgestemd op de technologie' in Vives Kortrijk
Een goed product realiseren via 3D-printing vraagt een goed ontwerp dat is afgestemd op de technologie die je beoogt. De belangrijkste design guidelines en tools worden aangereikt.

Sessie 4: 'Van ontwerp tot product' in Raytech (Brugge) ism Sirris
Het bedrijf Raytech is specialist in laserbewerking en doet aan additive manufacturing van metaal.

Naast een grondige vergelijking van de meest voorkomende metaal-printtechnieken door Sirris, getuigt Raytech vanuit de praktijk: "Wat gaat er aan het printen vooraf? Wat kan fout lopen tijdens het printproces en hoe los je dit op? Wat dient na het printen nog te gebeuren vooraleer een stuk is afgewerkt?" <<

Vraag snel méér informatie via de Direct Contact-service van Engineeringnet

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>