Uitreiking belangrijkste maritieme prijzen van Nederland

Gisteren werden de vijf belangrijkste nationale maritieme prijzen voor reders, scheepswerven, studenten, ontwerpers en toeleveranciers uitgereikt tijdens het Maritime Awards Gala 2015.

Trefwoorden: #KNVTS Schip van het Jaar, #KVNR Shipping Award, #Maritime Awards Gala, #Maritime Designer Award, #Maritime Innovation Award, #Stichting Maritieme Prijzen, #van Hengel-Spengler Prijs

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.NL - Dit Gala was ook de officiële aftrap van de Maritime Week, waarin de spotlights nadrukkelijk op de maritieme sector gericht worden.

Dit zijn de winnaars van dit jaar:

  • Maritime Designer Award: Victor Verhulst voor zijn ‘onderwaterlounge’ voor luxe jachten.
  • van Hengel-Spengler Prijs van de Koninklijke Marine: luitenant-ter-zee Kevin Stouten voor zijn onderzoek naar cilindervormige containers die aan de buitenkant van onderzeeboten de uitrusting van special forces kunnen meenemen.
  • Maritime Innovation Award: Hull Vane voor haar ‘omgekeerde onderwater spoiler’ die brandstofbesparingen van 10 tot ruim 20 procent oplevert.
  • KVNR Shipping Award: KOTUG oor haar twee nieuwe hybride Rotortug-sleepboten
  • KNVTS Schip van het Jaar: Maintenance Support Walk-to-Work Vessel ‘Kroonborg’ gebouwd door Royal Niestern Sander.

De winnaars zijn inspirerende voorbeelden van de innovatiekracht en meerwaarde van het Nederlandse maritieme cluster.

Minister Schultz van Haegen: “De Nederlandse maritieme sector speelt niet alleen in de Europese top, maar in de wereldtop. In de Maritieme Strategie hebben we afspraken gemaakt om onze maritieme toppositie te behouden en te versterken.”


(bron en foto: Stichting Maritieme Prijzen)

ACHTERGROND
Het Maritime Awards Gala 2015 werd georganiseerd door de Stichting Maritieme Prijzen. Hierin zijn Netherlands Maritime Technology, KVNR, KNVTS, Koninklijke Marine en NISS vertegenwoordigd.