Waterbouwkundige vakbeurs World Water Works komt naar Antwerpen

Antwerpen krijgt zijn eigen vakbeurs over waterbouwkunde. Een uitstekende gelegenheid voor de Belgische aanbieders om zich te profileren in een overwegend door Nederland gedomineerde branche.

Trefwoorden: #congres, #vakbeurs, #waterbouwkundig, #World Water Works

Lees verder

Nieuws

( Foto: Jan De Nul )

ENGINEERINGNET.BE - Dat Nederland een land van waterbouwkundige hoogstandjes is, hoeven we niemand te vertellen. Maar ook een reeks Belgische bedrijven eist hoe langer een meer een podiumplaats op in het wereldwijde engineeringlandschap van de droge- en natte infrastructuurproject.

Denk maar aan de internationale projecten van de baggeraars DEME en Jan De Nul. Of aan de Belgische ingenieursbureaus, systeemintegratoren en elektrotechnische contractors die industriële systemen en uitrusting ontwikkelen voor bruggen, sluizen, verkeerstunnels en haveninfrastructuur.

Het Nederlandse ESC International richtte in 2014 samen met een reeks ondersteunende partners een waterbouwkundig congres in, 'Bouwen in Water'. Dat leidde tot de formule van congres mét vakbeurs die de organisator volgend jaar in de Belgische markt wil zetten. Of beter in de Belgisch-Nederlandse markt, want ESC wil exposanten van beide landen naar Antwerpen brengen.

"Wij rekenen op zowat 115 exposanten", stelt de initiatiefnemer. "Met een evenwichtig beeld van waterbouwers, de aannemerij en dienstverleners op het gebied van droge- en natte infrastructurele voorzieningen. En we verwachten ruim 3.000 bezoekers te mogen verwelkomen".

Op het congres komen alvast gerenommeerde sprekers aan bod over onder meer de nieuwe Sluis Terneuzen, het Maasvlakte 2-project en de zeesluis van IJmuiden, naast een aantal imposante waterbouwkundige miljardenprojecten zoals het Kanaal Seine - Noord-Europa, het Mekong Deltaplan Vietnam en het baggeren van het Panama-, Suez- en Nicaraguakanaal.

In het congresprogramma hebben sprekers van Nederlandse organisaties zoals Boskalis, Van Oord, Arcadis, Royal HaskoningDHV, TU Delft, Port of Rotterdam, Koch Adviesgroep, Deltares en Bos Witteveen de bovenhand. Aan Belgische zijde bespeurden we enkel DEME, de haven van Gent, Jan De Nul en Rebel. Hopelijk weet de Belgische aanbodzijde zich sterker te profileren in het vakbeursgedeelte...


Waterbouwkundig congres en vakbeurs World Water Works, op 23 en 24 maart 2016, in Antwerp Expo in Antwerpen.