Nieuwe Bodemrisicokaart geeft inzicht in bodemkwaliteit en -veiligheid

MWH Global heeft vandaag de Bodemrisicokaart, een digitale kaart van Nederland waarin alle informatie over de kwaliteit van de bodem bij elkaar komt, gelanceerd.

Trefwoorden: #Adviesbureau, #bodemkwaliteit, #bodemrisicokaart, #ingenieursbureau, #MWH Global

Lees verder

Nieuws

( Foto: screen video MWH )

ENGINEERINGNET.NL - Advies- en ingenieursbureau MWH Global ontwikkelde de Bodemrisicokaart in samenwerking met een aantal grote Nederlandse kabel- en leidingbedrijven.

Dit heeft als doel om bodeminformatie die is vereist voor bedrijven die in de grond werken op een eenduidige en snelle manier weer te geven en daarmee de veiligheidsklasse te kunnen bepalen.

De Bodemrisicokaart en mobiele website geven direct, ter plaatse, alle informatie weer die beschikbaar is over de locatie.

De kaart brengt alle mogelijke gegevens over de kwaliteit van de bodem bij elkaar, die normaal gezien in tijdrovende onderzoeken moeten worden verzameld.

MWH verzamelde gevallen van ernstige bodemverontreiniging (Wbb-gevallen), potentiële bodembedreigende locaties uit het Historisch Bodem Bestand (Hbb) en bodemkwaliteitskaarten, en voegde hier eigen onderzoeksgegevens en die van de grote kabel- en leidingbedrijven aan toe.

Het resultaat is een online oplossing waarmee gebruikers zowel in de voorbereiding als direct, ter plaatse, inzicht krijgen in alle gegevens die beschikbaar zijn over de staat van de bodem.

In de Bodemrisicokaart worden alle onderzoeksgegevens bewaard, zowel uit het verleden, als nieuwe onderzoeken.