i-Cleantech Vlaanderen lanceert eerste VLEEN-netwerk

i-Cleantech Vlaanderen presenteert het eerste VLEEN-netwerk (Vlaamse Lerende Energie-Efficiënte Netwerken) in aanwezigheid van Minister van Energie Annemie Turtelboom.

Trefwoorden: #Annemie Turtelboom, #Encon, #energiebesparing, #EnergyVille, #i-Cleantech Vlaanderen, #Vlaamse Lerende Energie-Efficiënte Netwerken, #Vlaanderen, #VLEEN

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - In dit project werken negen bedrijven uit verschillende sectoren 4 jaar lang aan energiebesparing in hun eigen organisatie.

Het concept is ontstaan in Duitsland waar reeds meer dan 260 bedrijven in meer dan 50 verschillende netwerken hun traject succesvol hebben afgerond. Dankzij 3118 acties bespaarden de bedrijven samen jaarlijks 2 tot 3% waardoor meer dan 60 miljoen euro aan besparingen gerealiseerd zijn.

i-Cleantech Vlaanderen heeft dit doeltre?ende en duurzame initiatief nu naar Vlaanderen gehaald. Om zeker te zijn dat geen besparingspotentieel onopgemerkt blijft en er ook voor te zorgen dat de besparingsprojecten optimaal renderen, werd energiespecialist Encon mee aan boord gehaald.

Hun technische kennis en jarenlange ervaring is voor de deelnemende bedrijven een garantie dat ze kwalitatieve, besparende en werkingszekere oplossingen aangereikt krijgen.

Onderzoeksinstelling EnergyVille coördineert de werking. Zij zorgt ervoor dat de bedrijven actief participeren aan de werking en op het einde van het traject een optimaal resultaat behalen.

Bart Vercoutere, algemeen directeur van i-Cleantech Vlaanderen: “Het centrale idee achter een energienetwerk is dat bedrijven samen op zoek gaan naar waar er nu nodeloos te veel energie verloren gaat in hun werking en dat ze leren uit elkaars ervaringen.”


(foto:

Deze 9 bedrijven tekenen vandaag hun VLEEN-contract:
Aperam, Belorta, Conwed Plastics, Essers, Farm Frites, Moderna Printing, Profalu, Steenfabrieken Nelissen en het Ziekenhuis Oost-Limburg.

i-Cleantech Vlaanderen streeft een samenwerking na tussen bedrijven, kennisinstellingen, overheid en civiele maatschappij, die innovatie en schone technologie stimuleert en daadwerkelijk in de praktijk brengt. Er word gewerkt rond 4 thema’s: energie, water, mobiliteit en materialen. In samenwerking met de Vlaamse provincies hebben we een sterk netwerk doorheen heel Vlaanderen.