Engie en Telenet werken samen aan ontwikkeling Internet of Things

De ENGIE Groep en Telenet gaan samen het mobiele Sigfox netwerk in België uitbouwen. Dit netwerk is gespecialiseerd in het 'Internet of Things' (IoT).

Trefwoorden: #draadloze verbinding, #ENGIE, #ENGIE M2M, #Internet of Things, #IoT, #netwerk, #Sigfox, #Telenet

Lees verder

Techniek

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - Het “Internet of Things” is een ontwikkeling waarbij voorwerpen meestal draadloos met het internet worden verbonden en op die manier gegevens met elkaar kunnen uitwisselen.

Dit nieuwe netwerk laat bijvoorbeeld toe om voorwerpen en producten beter en goedkoper op te volgen dan andere bestaande technologieën; denk maar aan de opvolging en controle van een omgeving, de monitoring en verzameling van bepaalde gegevens, het lokaliseren van personen, voertuigen, ...

De verwachtingen zijn dat binnen een periode van drie jaar enkele miljoenen objecten zoals fietsen, rookmelders, slimme meters, wagens ... met het Engie M2M netwerk zullen communiceren.

De samenwerking betekent concreet dat Telenet zijn infrastructuur ter beschikking zal stellen om de uitbouw van het netwerk met Sigfox antennes versneld mogelijk te maken. Het bedrijf voorziet bovendien ook de connectiviteit met de antennes.

Het netwerk van ENGIE M2M is reeds operationeel in een tiental Belgische steden, de gehele Belgische kustlijn tot ver op zee en zal midden 2016 het grootste deel van België dekken.

Begin 2015 heeft ENGIE een participatie (investering van 4 miljoen euro) genomen in de belangen van het Franse SigFox, wereldwijd de pionier in de uitbouw van draadloze netwerken. Hierdoor werd het bedrijf de exclusieve nationale netwerkoperator van de SigFox-technologie in België.