Cegeka investeerde 10 miljoen euro in nieuw datacenter in Geleen

De Europese ICT-groep Cegeka heeft onlangs zijn nieuwe datacenter het Nederlandse Geleen geopend. Datacenterspecialist ICTroom heeft het gebouw en de technische installaties opgeleverd.

Trefwoorden: #Cegeka, #cloud, #data, #datacenter, #ICT, #investering

Lees verder

Techniek

( Foto: Cegeka )

ENGINEERINGNET.NL - Vanaf januari 2016 zal de groep ‘trusted cloud’-diensten leveren vanuit de Euregio.

Het datacenter, goed voor een investering van 10 miljoen euro, is een van de meest energie-efficiënte in Nederland. Cegeka huurt de beheerdiensten van ICTroom flexibel in volgens het verbruik.

André Knaepen, CEO Cegeka Group: “Klanten besteden almaar meer het beheer van hun IT-infrastructuur uit. Bij die keuze spelen controle en veiligheid een belangrijke rol. Daar spelen wij op in met eigen en sterk beveiligde datacenters.”

De datacenterspecialist ICTroom bouwde al zo’n tweehonderdvijftig datacenters in Europa en zorgde voor het ontwerp en de realisatie van het nieuwe datacenter in Sittard-Geleen.

Dankzij belangrijke investeringen in elektriciteitsvoorziening en indirecte luchtkoeling zal het nieuwe datacenter met een stroomefficiëntie van 1,14 PUE (power usage effectiveness) een van de meest energie-efficiënte zijn in Nederland.