2.900 zonnepanelen geïnstalleerd op dak voetbalstadion ADO Den Haag

Onlangs werd de zonne-installatie op het dak van het voetbalstadion van ADO Den Haag officieel in gebruik genomen. Er werden 2.900 zonnepanelen geïnstalleerd.

Trefwoorden: #ADO Den Haag, #Den Haag, #groene stroom, #klimaatneutraal, #Kyocera, #voetbalstadion, #zonne-energie, #zonnepanelen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Eneco )

ENGINEERINGNET.NL - De installatie is met zijn 2.900 panelen één van de grootste gebouw gebonden zonne-energie projecten van Nederland en levert een waardevolle bijdrage aan de plannen van de gemeente Den Haag om in 2040 klimaatneutraal te maken.

ADO Den Haag zal de circa 600.000 kWh groene stroom afnemen die de installatie op jaarbasis opwekt. Dit is omgerekend goed voor het elektriciteitsverbruik van 200 huishoudens en is ongeveer 50% van het jaarlijkse stroomverbruik van de voetbalclub.

De zonnepanelen werden door Kyocera geproduceerd en geleverd. Eneco investeerde in de ontwikkeling, realisatie en het beheer van de installatie. De gemeente Den Haag stelde het dak van het stadion beschikbaar.

Het project voorkomt een CO2-uitstoot van 272 ton per jaar. Dat betekent dat het project een waardevolle bijdrage zal leveren aan de plannen van de gemeente Den Haag om in 2040 klimaatneutraal te zijn.