Sophos neemt Nederlandse beveiliger SurfRight over voor 31,8 miljoen dollar

Het in Hengelo gevestigde SurfRight is leverancier van geavanceerde beveiligingsoplossingen voor het opsporen van malware en advanced persistent threats (APT’s), zoals HitmanPro.

Trefwoorden: #beveiliger, #CryptoLocker, #HitmanPro-software, #overname, #ransomware, #Sophos, #SurfRight

Lees verder

Techniek

( Foto: SurfRight )

ENGINEERINGNET.NL - Het Britse beveiligingsbedrijf Sophos wil de technologie van Surfright in eigen producten integreren, om zo hun beveiligingsproducten te verbeteren, en aan te bieden aan meer dan 15.000 zakelijke klanten. Er is 31,8 miljoen dollar, ofwel ongeveer 29 miljoen euro, voor SurfRight betaald.

SurfRight heeft technieken ontwikkeld die het mogelijk maken om op zero days gebaseerde en geavanceerde aanvallen te detecteren en te voorkomen. Het portfolio van SurfRight bevat anti-spionagetechnologie en vergaande bescherming tegen ransomware zoals CryptoLocker.

De technologie richt zich op de beveiliging van het werkgeheugen en blokkeert een kwaadaardige code voor het in actie kan komen.

Met Hitman Pro, een programma voor Windows-pc's, kunnen virussen en andere schadelijke software worden opgespoord. Volgens Sophos heeft het programma meer dan 20 miljoen gebruikers.

Alle tien werknemers van SurfRight blijven in dienst en ook het hoofdkwartier in Hengelo wordt behouden. De ontwikkeling en ondersteuning van de populaire HitmanPro-software zal ook worden voortgezet.