Robotarm van Refitech Waalwijk wint Composiet Award 2015

Tijdens Engineering Materials Gorinchem werd de Composiet Award 2015 uitgereikt aan Refitech voor de uit carbonfiber vervaardigde high speed pick & place robotarm.

Trefwoorden: #Composiet Award, #Engineering Materials, #machinebouw, #pick&place, #Refitech, #robotarm

Lees verder

Techniek

( Foto: Brisk Events )

ENGINEERINGNET.NL - De winnende met carbonvezels versterkte pick & place arm staat grote prestatie verbeteringen toe in de industriële machine- en apparatenbouw.

Met behulp van deze arm is het mogelijk om de bewegende massa te verlagen, waardoor hogere productie snelheden en lagere aandrijfbelastingen bereikt kunnen worden bij blijvende grijper nauwkeurigheid.

De award winning knikarm kan tot 40% sneller bewegen dan zijn aluminium voorganger en is ontwikkeld voor ATD Machinery in Duizel.

De pick & place arm pakt de tabaksbladen op middels een vacuüm grijper en plaatst deze in een opnemer waarna de sigaar gedraaid kan worden.


Over Refitech
Het bedrijf is een composiet engineering- en productiebedrijf voor industriële toepassingen waarin gewicht reductie belangrijk is. Zij produceert naast klant specifieke carbon 3D vormdelen ook speciale glasvezel versterkte panelen. Er is expertise ontwikkelt voor het in serie vervaardigen van composiet componenten omgezet van metaal naar composiet. Ze zijn ook ISO9000 gecertificeerd.