Distributiecentra Heineken draaien voor driekwart op zonne-energie

Het bedrijf heeft op acht distributiecentra 12.000 zonnepanelen geplaatst, die gezamenlijk een vermogen van 3 MWp opleveren.

Trefwoorden: #Distributiecentrum, #elektrische vrachtwagen, #Heineken, #SolarAccess, #Triodos Renewables Europe Fund, #zonne-energie, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: screen Vimeo - Heineken )

ENGINEERINGNET.NL - De zonnepanelen voorzien zo van genoeg energie om 75% van het energieverbruik af te dekken. Het gaat om de distributiecentra van Heineken Groothandel in Amsterdam, Houten, Oss, Drachten, Etten-Leur, Rotterdam, Heerlen en Deventer.

"De overige 25% aan energie kopen we groen in", vertelt Jeroen Corver, directeur Heineken Groothandel. "We willen ook energiebesparende maatregelen nemen, zoals het toepassen van led-verlichting."

De zonnepanelen wekken niet alleen duurzame energie op voor de centra, maar ook voor het vervoer. "De stroom gebruiken we rechtstreeks voor het opladen van de accu’s van elektrische vrachtwagens. We hebben momenteel al twee elektrische vrachtwagens rijden - één in Amsterdam en één in Rotterdam. Volgend jaar nemen we er nog eens acht in gebruik. Ons doel is 0-emissie vervoer in 2020 in de Randstad", aldus Corver.

De zonnepanelen zijn mede dankzij de nauwe samenwerking tussen Heinekens projectpartners (SolarAccess en Triodos Renewables Europe Fund) gerealiseerd. De investeringen van deze partijen dragen bij aan het behalen van de doelen uit het Energieakkoord.

RVO.nl verleende subsidie voor het project met de SDE+. SDE+ wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.